Schaakclub Santpoort

Scharten

Na afloop van de interne competitie op dinsdag werd er vaak nog, onder het genot van een drankje, een potje gedart. Schaken en darten kun je natuurlijk ook combineren met elkaar. En zo was in 2008 het scharten geboren. Een terugkerend evenement dat Schaakclub Santpoort jaarlijks organiseert.

Aangezien gezelligheid bij scharten erg belangrijk is, doe je het ook niet alleen maar met een teamgenoot. Elke ronde bestaat uit 2 potjes snelschaken en vervolgens met z’n 4-en een potje darten (501 en Tactics passeren de revue).

Schaakclub Santpoort senioren - drankje na het schaken

Elk seizoen organiseren we een scharttoernooi en elke editie wordt goed bezocht. Meestal wordt er niet gewonnen door de hoogst gerate schakers of de beste darters. In beide disciplines moet je redelijk uit de voeten kunnen. Martijn de Roode & Rob de Roode zijn onze meervoudig clubkampioenen.