Schaakclub Santpoort

Op 2 februari 2020 vond in het Soli Muziekcentrum het kampioenschap voor teams van basisscholen uit de gemeente Velsen plaats. Er waren 9 teams opgegeven, maar omdat één van deze teams liever aan het basketbal-toernooi meedeed konden we stipt om half een beginnen met de eerste partij van de zeven. 

 

 

 

 

 5 seconden later was de eerste uitslag te noteren, het herdersmat had weer een slachtoffer geeist.  Een tip voor zwartspelers volgend jaar: speel hier niet je paard naar veld f6 omdat je dan door de dame op f7 matgezet wordt. Probeer bijvoorbeeld eens de Dame weg te jagen met de g-pion.

 

Verder kwam dit toernooi van alles voorbij op het bord. Hele fraaie combinaties, stukken die werden gewonnen en net zo eenvoudig weer weggegeven, schitterende matvoeringen en onverwachte patstellingen midden op het bord.

 

 

 

 

 

Verrassenderwijs was de kampioen van de afgelopen jaren, de Beekvliet, afwezig en de verwachting was dat het dit jaar ook spannend zou worden. Dat werd het ook, maar dan wel voor de tweede plek waar de Bosbeek 1 de Jan Campert maar een half bordpuntje voor bleef. De Brederode Dalton 1 was dit toernooi onverslaanbaar, wonnen alle wedstrijden en gaven maar 4.5 bordpunten af. Naast de wisselbeker worden ze ook beloond met de mogelijkheid om de gemeente Velsen eind maart in Hoorn op het NHSB basisscholen kampioenschap te vertegenwoordigen.

 

Foto's van alle teams staan hier

 

  

Geef een reactie