Schaakclub Santpoort

 

Op zaterdag 24 oktober vond het 2e Schartkampioenschap van het jaar plaats. Na een heerlijke satémaaltijd bij Rinus te hebben genuttigd, kon de strijd losbarsten. Favoriet waren Schouwerwou & de Bock, de titelhouders. Gevaarlijke outsiders (op elo) waren Fokkink & Kors en vd Lende & vd Lende. Waren de Roode & de Roode hun vormcrisis van vorig kampioenschap al te boven? vd Star & vd Star & Dekker hadden vorig jaar verrassend een podiumplek veroverd. Buschman & Hoekstra zijn traditioneel erg sterk met darten. Over het laatste koppel, Swier & Dijkman, viel van tevoren nog weinig te zeggen.

Al snel werd duidelijk dat er op Schouwerwou & de Bock opnieuw geen maat stond. Met darten waren zij ongenaakbaar, terwijl zij met schaken alleen verloren van de Roode & de Roode en vd Lende & vd Lende. Zij eindigden mijlenver voor op de concurrentie, opnieuw de terechte kampioenen. Wie stopt hen volgend jaar af?!

Een verrassende 2e plek was er voor vd Star & vd Star & Dekker. Op de juiste momenten wonnen zij met vaak minimale verschillen. Als 3e eindigden vd Lende & vd Lende. Met darten verdienden zij slechts 1 matchpunt, terwijl zij met schaken alles wonnen. Het is ook niet verwonderlijk dat zij allebei met 10 uit 12 de topscoorders werden. Ilias moest hier wel eerst een schaakbarrage van Xander winnen met 2-1.

Fokkink & Kors eindigden net buiten het podium. De Roode & de Roode waren hun vormcrisis nog niet te boven en eindigden op een half bordpunt op een 5e plaats. Niet ver daarachter eindigden Buschman & Hoekstra op een 6e plek. Als laatste, op een grote afstand, eindigden Swier & Dijkman

Eindstand:  

 

  Eindstand 
Schouwerwou & de Bock x21e (20 mp) 
2de Roode & de Roode 5e (12 mp) 
3vd Star & vd Star & Dekker 2e (14 mp) 
Fokkink & Kors 4e (12 mp) 
vd Lende & vd Lende 3e (13 mp) 
Buschman & Hoekstra 6e (10 mp) 
Swier & Dijkman 7e (3 mp) 

Persoonlijke scores

Bord 1

Schouwerwou

10 uit 12

I. vd Lende

10 uit 12

M. de Roode

7,5 uit 12

Fokkink

4 uit 12

Buschman

1,5 uit 12

Swier

3 uit 12

J. vd Star

4 uit 9

Dekker

1 uit 3

Bord 2

De Bock

5 uit 12

N. vd Lende

10 uit 12

R. de Roode

4 uit 12

Kors

9 uit 12

Hoekstra

6 uit 12

Dijkman

1,5 uit 12

N. vd Star

7,5 uit 12

 

Geef een reactie