Schaakclub Santpoort

Het hele jaar is door de kinderen uit stap 1, 2, 3 en 4 hard gewerkt, en volgende week zijn de stappenexamens. En net als toppers voor een belangrijke wedstrijd was het dus tijd om in de voorbereiding even de teugels te laten vieren. Op het programma stond daarom deze dinsdag een simultaan.

Helaas was clubkampioen Barry verhinderd, maar in Daan hadden we een sterke schaker gevonden die de uitdaging wel wilde aangaan om tegen 14 kinderen gelijktijdig te schaken. En in tegenstelling tot een normale simultaan kreeg hij ook nog eens het nadeel om alle partijen met zwart te spelen, mochten de kinderen af en toe eens een zet terugnemen, en werden ze af en toe door trainers of ouders geholpen.

Er werden veel leuke partijen gespeeld. Het hielp sommigen dan ook dat je pas je zet mocht doen als de simultaangever weer voor je bord stond, als vanzelf ga je dan langer over elke zet nadenken.  Na anderhalf uur bleek dat alleen Olivier Daan een halfje had weten af te snoepen, alhoewel Pepijn daar zeker ook dicht bij in de buurt was geweest.

 

Veel succes volgende week bij de examens!

Geef een reactie