Dit schaakseizoen hebben Sjoerd en ik deelgenomen aan schaaktrainerscursus 2. De cursus werd gegeven door Eddy Sibbing in het Max Euwe Centrum te Amsterdam. Het leek ons erg leerzaam en leuk om hier aan mee te doen.
 

Met de Zuidtangent vanuit Hoofddorp en 1x overstappen was ik binnen 3 kwartier op het Leidseplein. Sjoerd kwam met een andere busverbinding aan op het Leidsplein. Dat gebeurde op 7 woensdagavonden in het afgelopen seizoen, waarbij de les begon om 18.45 uur en de les duurde tot 21.45 uur.
We hebben geleerd dat je als lesgever je goed moet kunnen verplaatsen in het niveau van het kind dat les heeft. Verder hebben wij geleerd hoe we een les moeten opbouwen, wat wel en niet handig is voor een les, en arbitrage.
 

In de laatste lessen van deze cursus hebben we allen een les moeten geven aan onze medecursisten. Die konden dan commentaar geven op onze manier van lesgeven. Ook Eddy gaf aan wat er eventueel te verbeteren viel. Verder hebben we een portfolio gemaakt en zijn we betrokken bij het deelnemen in de organisatie van een evenement.. In ons geval was dat assisteren bij het Grand-Prix toernooi van Sint Pancras.
    

De laatste opdracht om te slagen was het geven van een les aan kinderen op de club. Het is ons allebei goed afgegaan, al waren wij beide niet tevreden over onze examen les. Dit had onder andere te maken doordat de lestijd iets aan de korte kant was. Met 20 minuten kwamen we allebei nog ongeveer 5 minuten te kort om de les goed af te ronden. Maar de examinatoren waren daar resoluut in. Het bleek geen ramp te zijn, want ook zij weten dat en les normaal iets langer kan duren. Dus zowel Sjoerd als ik waren geslaagd. Ook Ad en Sybe van Kennemer Combinatie zijn geslaagd, dus een mooi slot van deze cursus. De trainingen waren erg leuk, en vooral leerzaam. Sjoerd  en ik zijn er erg positief over.

Geef een antwoord