Schaakclub Santpoort

Velserbroek – Zaterdag 18 juni werd in Maarssen de nationale Pupillendag, oftewel het Nederlands Kampioenschap voor spelers geboren in 1996 of later, gespeeld.
Voor Schaakclub Santpoort nam de 7-jarige Sjoerd Haver uit Velserbroek deel in de H-categorie, voor jongens en meisjes geboren in 1998 of later. Voor deze categorie hadden
zich 20 deelnemers via voorrondes geplaatst. Sjoerd ging overrompelend van start en wist in de eerste drie ronden zijn partij te winnen.


Het toernooi bestond uit 7 ronden volgens het Zwitsers systeem, waardoor per ronde spelers zoveel mogelijk naar sterkte worden ingedeeld. De eerste winstpartijen zorgden er daardoor voor dat Sjoerd de rest van de dag alleen maar sterke tegenstanders zou treffen. Na de lunchpauze, die door de meeste deelnemers ook benut werd om in de hitte eens flink te voetballen, werden de volgende twee partijen dan ook verloren. Van de laatste twee partijen wist Sjoerd er nog één te winnen, waarna er geruime tijd gewacht moest worden op de definitieve uitslag.
De top drie in de H-categorie was overduidelijk: er waren drie deelnemers met zes gewonnen partijen, slechts van elkaar werd verloren. Beslissingswedstrijden moesten de verdeling van de bekers duidelijk maken. Onder deze top waren er acht kinderen met vier gewonnen partijen, en omdat Sjoerd van hen de sterkste tegenstanders had getroffen, mocht hij met de beker voor de vierde prijs naar huis gaan. Bravo, Sjoerd.

http://www.hofgeest.nl/news_hg/news_hg_08.html

Geef een reactie