Schaakclub Santpoort

Vorige week bij het gereedmaken van de zaal voor de de grandprix bleek het telkens een verrassing welk materiaal er tevoorschijn kwam als we een plastic doosje openden. Het kon een gewenste goede kunststof set zijn, compleet ook nog. Maar er kon ook zomaar houten materiaal inzitten dat we voor de interne van de senioren gebruiken, of een halve set oud hout, of willekeurige aantallen heel oud, licht, kapot, versleten plastic. 

 

Afgelopen vrijdag, na de vrijdagcompetitie, hebben Pieter, Wim, Robin en Ton maar eens geprobeerd iets meer orde in deze wanorde te brengen. Eerst het goede kunststof materiaal gesorteerd en per set in een doosje gedaan. Toen het heel oude plastic materiaal waarvan de viltjes en de krijtverzwaring waarschijnlijk al voor de verhuizing van Santpoort naar Velserbroek verdwenen waren met pensioen gestuurd. En vervolgens het oude, houten materiaal gesorteerd. Je wil niet weten hoeveel verschillende soorten we kennelijk ook gekocht hebben. Alles op tafel gezet, en toen gegroepeerd, het leek de slag bij Velserbroek wel. Het zit nu netjes bij elkaar, en kan daarom weer gebruikt worden als reserve materiaal, of bv in de kantine tijdens een GP.

  

Hierbij ook de oproep om bij de senioren na de partij even op te letten. Het is een kleine moeite om even te controleren of het spel compleet is alvorens het doosje te vullen. Het zou niet nodig moeten zijn dat er nu een pion van het nieuwe wedstrijdmateriaal zielig alleen doosloos in kast 9 staat. 

Geef een reactie