Schaakclub Santpoort

Zaterdag 1 december was het weer zo ver: het snelschaaktoernooi in Koedijk stond weer voor de deur. Na veel geregel wist Santpoort een team samen te stellen dat bestond uit: Henk Swier, Martijn de Roode, Hans Kors en Rob de Roode (in bordvolgorde).

Na de mail van de NHSB, waarin stond dat Santpoort uit zou komen in groep B, werd al stilletjes gespeculeerd over een tweestrijd met Chess Society.

Toen wij aankwamen in Koedijk bleek het heel anders te gaan. Wij waren ingedeeld in groep A: een team met een gemiddelde rating van 1700 tussen teams met gemiddeld 2000-2100! De protesten van onze kant werden weggewoven met de mededeling: regels zijn regels!

In de eerste 7 rondes kwam wij welgeteld tot 1 matchtpunt (gescoord tegen de Kennemer Combinatie 1). Halverwege was afgesproken dat het in de playoffs moest gebeurden. Kon Santpoort van de laatste plaats afkomen?

Het team, moest als nummer 8, aantreden tegen het vlaggenschip van de Waagtoren. Waar in de 5e ronde nog van dit sterke team werd verloren, werd er in deze 8e ronde probleemloos naar een 2,5-1,5 geschoven. De 1e punten van Henk gaven de doorslag voor in ieder geval een 6e plek.

Voor de 5e en 6e plek moest tegen het andere team van de Kennemer Combinatie worden aangetreden. Door een geweldige claim van Rob eindigde dit nog in een 2-2 waardoor Santpoort door de voorronde 6e eindigde.

Al met al is de 6e plaats van Noord-Holland een mooi resultaat in deze zeer sterke groep.

Henk Swier: 1,5 uit 9

Martijn de Roode: 3,5 uit 9

Hans Kors: 3 uit 9

Rob de Roode: 2 uit 9

Geef een reactie