Schaakclub Santpoort

Ons derde team moest eigenlijk winnen om zeker te zijn niet te degraderen uit de 2e klasse, wat echter niet lukte. Een gelijk spel is nog echter niet onoverkomelijk, maar dan moeten we onze laatste competitiewedstrijd gelijk spelen of winnen. We staan nu gedeeld laatste met 2 andere teams en 1 team met 1 punt meer.
 
Nu het korte verslag omdat ikzelf lang moest schaken en dus nauwelijks een partij gevolgd heb.
De eerste die klaar was, was Ronald Hoekstra op bord 5. Hij kwam niet goed uit de opening en dit bleef zo, resultaat 0-1.
Op bord 1 speelde Jelle v.d. Broek een zeer goed partij tegen een sterke tegenstander (2000+) en hij maakte het mooi af. 1-1.
Ozden Tuna op bord 3 en Wim Dijkman op bord 6 kwamen remise overeen. Ik dacht dat Ozden iets beter stond en Wim Dijkman iets minder, maar beiden kwamen niet verder dan remise. Tussenstand 2-2
 
Op bord 3 speelde Gijsbert de Bock, de man die toch wel uit vorm is. Halverwege de partij verloor hij een pion en daardoor verloor hij ook de partij. 2-3 in ons nadeel.
Op bord 7 zat Rob Buschman, die na een stukwinst de partij naar winst bracht 3-3.
 
Op bord 2 zat Henk Swier en op bord 8 zat zijn vader, onze invaller, Gerard Swier. Henk stond iets minder en hij en zijn tegenstander hadden allebei tijdnood.  Henk kon zo minumaal remise pakken, maar verslikte zich en kwam verloren te staan. 3-4 in ons nadeel en dus geen winst.
 
Nu was Gerard Swier als laatste bezig, met een stuk meer maar 2 pionnen minder. Zijn tegenstander was bezig met de laatste 3 minuten en Gerard zat op 12 minuten. Door paar mooie krachtzetten won onze invaller mooi.
Einduitslag 4-4.
 
Gerard bedankt voor het invallen en het behalen van 1 punt.

Geef een reactie