Schaakclub Santpoort

Op zondag 5 juni is alweer het laatste toernooi in de Grand Prix cyclus van de NHSB gehouden. In september begonnen we met een fantastisch door schaakclub Santpoort georganiseerd toernooi en nu, acht toernooien verder, zijn we geeindigd met een prima toernooi bij schaakclub De Uil.

Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om deel te nemen via schaakclub Santpoort. De inschrijving werd prima gecoördineerd door Angelique Schumacher waarbij we meestel met een groep van 15 tot 20 spelers het toernooi bezochten. Het gezamenlijk bezoeken van toernooien is erg goed bevallen. Het is gezellig, ook voor meereizende ouders, en er kan geregeld worden dat iedereen vervoer heeft. Volgend jaar gaan we hier dan ook mee door. Iedereen is van harte welkom. Heeft een jeugdspeler geen vervoer dan zorgt Angelique dat er meegereden kan worden.

Er is dit jaar een enorme hoeveelheid bekers gewonnen door onze jeugdspelers. Het is duidelijk dat wij veel talentvolle jeugdspelers hebben.

Er is ook een totaalklassement (hiervoor tellen de vijf beste toernooiresultaten) In het totaalklassement slaagden zowel Jeronimo van der Star als Wim Laurens Gravemaker er in om, in hun leeftijdscategorie, een derde plaats te behalen. (deze derde plaatsen werden beloond met een nog grotere beker).

Al met al veel reden om met een goed gevoel naar de Grand Prix toernooien terug te kijken. Het volgende toernooi is op zondag 25 september, aanvang 11.30 uur, bij onze eigen vereniging. Vergeet niet om je daarvoor op te geven.

Geef een reactie