Zondag 22 oktober werd het tweede toernooi uit de grand prix cyclus gespeeld. Maar liefst 113 kinderen vonden dit eerste weekend van de herfstvakantie hun weg naar Hoorn, of eigenlijk Zwaag, waar in De Plataan door Caissa-Eenhoorn het jeugd GP toernooi werd georganiseerd. Van Schaakclub Santpoort en basisschool De Beekvliet deden er in totaal 11 kinderen mee.

Aan tafel 15 vinden we twee debutanten. Marijn en Flint zijn dit jaar in groep 3 gestart op De Beekvliet en krijgen nog geen schaakles van Bas of Sjoerd maar hebben via een Chessity-account al wel de mogelijkheid om de beginselen van het schaken onder de knie te krijgen. Ze konden ook allebei al een beetje schaken en dat bleek ook wel want er werden leuke partijen gespeeld. Soms nog best lastig om mat te zetten, maar materiaal winnen gaat al heel goed. Flint eindigde op een gedeelde 3e plek maar door onderling resultaat werd hij net 4e, maar Marijn mocht op z’n eerste toernooi meteen een beker mee naar huis nemen want hij werd 2e. Goed gedaan hoor jongens!

Dan schuiven we een tafel door en daar vinden we Aila. Zij is dit jaar aan stap 2 begonnen en dit is haar tweede toernooi. De vorige keer werd ze 4e en nu in de dit toernooi werd ze ook weer 4e. Ze verzamelt zo steeds wat GP punten erbij. Volgende keer misschien een beker?
Aan tafel 12 vinden we Tristan, de grotere broer van Marijn. Hij was vorig toernooi in de prijzen gevallen en mocht deze keer dus aan een hoger tafel schaken. Dat ging hem prima af en met een keurige 4e plek een leuke schaakdag voor hem. Dan door naar tafel 11 waar we Merel vinden. Vorig jaar ingestroomd in stap 2 en nu net aan stap 3 begonnen. De eerste 3 ronden mocht ik tafelleider zijn van tafel 11 en zag vanaf de 1e rang dat Merel lekker op dreef was. Geen stukken meer weggeven en wel rustig de stukken van je tegenstander wegsnoepen. Dat resulteerde in mooie partijen en met 4 uit 7 werd ook Merel gedeeld 3e maar op onder resultaat 4e. Goed gedaan Merel! Aan tafel 10 zat deze keer een wat dromerige Yoran. Ja en dat wegdromen en schaken geen ideale combinatie is, dat begreep Yoran na afloop van het toernooi ook wel. De volgende keer gaat hij er voor! Aan tafel 9 zitten Jens en Thijmen, grote broer van Tristan en Marijn. Een sterkte tafel waarbij Jens 3 punten wist te scoren maar toch laatste werd. Op Thijmen stond vandaag geen maat en met 5,5 uit 7 werd hij verdiend 1e in de groep.

Aan tafel 8 vinden we Melle die stap 3+ doet op de club. Hij hoort al duidelijk bij de meer ervaren jeugdschakers en met rustig schaken pakt hij 5 punten. Gedeeld 2e maar op onderling resultaat net 3e en een mooie beker verdiend. Goed gedaan Melle! Dan gaan we naar het zaaltje boven en vinden daar Daan aan tafel 5. Daan was lekker bezig, won 3 partijen maar verloor er ook 3. Samen met nog een remise haalde hij dus 3,5 uit 7 wat net niet genoeg was voor een beker maar wel weer GP punten erbij. Goed gedaan Daan!
En als laatste komen we bij Wouter. Hij is tweede geplaatst aan tafel 2 dus tafel 1 lonkt. Hij komt goed uit de startblokken met 4 uit 4. Daarna twee spannende partijen die behoorlijk gelijk op gaan maar waarbij de tegenstanders net de winst pakt. Omdat hij de laatste ronde wel weer wint komt hij op 5 uit 7. Gedeeld 2e maar op onderling resultaat 3e. Goed gedaan Wouter. Misschien had er nog iets mee ingezeten maar dat kan je dan mooi de volgende keer laten zien!

Al met al weer een heel gezellige en leerzame schaakdag. De organisatie van dit toernooi is zoals altijd dik in orde en ook dit jaar weer een zeer uitgebreid verslag van de dag met zeer veel foto’s. Verslag en uitslagen.