Schaakclub Santpoort

Helaas, het Tata toernooi is weer afgelopen. 5 leden van Santpoort speelden mee in de tienkampen.

 

Wim startte sterk in groep 2A met 3 uit 5. Helaas moest hij daarna zijn tegenstander steeds feliciteren, zodat hij op een gedeeld achtste plaats eindigde.

 

Voor de scorebord-journalist zag het toernooi van Rob van Z er erg evenwichtig uit: 3 overwinningen, 3 verliespartijen en 3 keer remise leidden tot een zesde plek.

 

Ook Rob B wist diezelfde 50% te behalen op het balkon. Hij hoefde slechts 1x te winnen om een verliespartij een dag eerder te compenseren. Bij de overige partijen bleef hij strak op de 50% staan. In zijn groep was dit goed voor een gedeeld 4e plek.

 

Ronald speelde in de VIP-zaal. Hij verloor 2x, speelde 4x remise, en werd 3x gefeliciteerd door zijn tegenstander. Goed voor een 5e plek.

 

Leo tenslotte was vrijwel onoverwinnelijk. In de Zon startte hij ijzersterk met vier overwinningen op rij. Deze fraaie reeks werd hierna geconsolideerd met vier remises. En dus zou Leo als mede-koploper de laatste ronde gaan strijden om de promotieplekken. 

Maar helaas, waar het zijn tegenstanders niet lukten om hem eronder te krijgen, lukte een virusinfectie dat wel. En was het spelen van de laatste ronde niet mogelijk, waardoor Leo bleef steken op plek 3 met 6 uit 8 en een TPR van bijna 200 punten meer dan zijn rating.

 

Geef een reactie