Schaakclub Santpoort

Vrijdag 22 december was het weer tijd voor het traditionele kerstsnelschaaktoernooi in teams! En nu Santpoort sinds het begin van dit schaakseizoen eindelijk weer een echte evenementencommissie (deze bestaat uit Stefan, Ronald, Rolf en Hans heeft was dat te merken in de organisatie! 

Maar liefst 33 schakers, waaronder ook een aantal oud-Santpoorters, wisten de weg naar het Polderhuis te vinden. Een aantal levende legendes, veteraren, jongen honden, praatgrageschakers en natuurlijk ook een flink aantal fanatiekelingen zorgden voor een vollebak en goede sfeer!

Stefan en Rolf zorgden met diverse baksels voor de inwendige schaker en Ronald voor een goed gevulde prijzentafel. Een leuke aanvulling op dit laatste waren nog een aantal extra prijzen en baksels van Rinus. Hans zorgde voor de team- en rondeindeling, uitslagen en eindstanden.

De volgende 6 team deden mee:
Team 1: Ilias, Henk, Iwan, Richard, Martin en Michel
Team 2: Peter, Stefan, Ouker, Leo, Robin en Rolf
Team 3: Martijn, Douwe, Gerard, Rob Buschman en Outger
Team 4: Wim Laurens, Wim Gravemaker, Barry, Wim Dijkman, Justin en Melle
Team 5: Bas, Jan, Ger, Cees en Ton
Team 6: Hans, Dave, Ronald, Jelle en Daan

Team Ilias en Team Bas gingen als een speer van start en wonnen hun 1e partijen totdat Team Bas in de 3e ronde verloor van Team Wim Laurens en in de laatste ronde in het onderlinge duel kwamen ze niet verder dan een 6-6. Hierdoor werd Team Ilias kampioen met 8 matchpunten en mochten zij als eerste een graai van de goedgevulde prijzentafel doen. Team Bas kwam een matchpunt tekort en werd 2e.

Het podium werd gecomplimenteerd door Team Martijn met 5 matchpunten die op de voet gevolgd werd door Team Wim Laurens met een paar bordpunten minder. Team Hans (3 matchpunten) en rode lantaarndragers Team Peter (2 matchpunten) moesten wat meer terrein prijs geven. 

Dankzij Ronald waren er zelf nog genoeg prijzen over voor de topscoorders (waaronder maar liefst 3 oud-Santpoorters):
Bord 1: Ilias en Peter met 7,5 uit 10
Bord 2: Dave en Wim Gravemaker met 6,5 uit 10
Bord 3: Ger Kemper met 7 uit 10
Bord 4: Richard met 8,5 uit 10
Bord 5: Rolf met 7 uit 10
Bord 6: Michel met 7,5 uit 10

Al met al was het een zeer geslaagde en zeer gezellige schaakavond!

De evenementencommissie hoopt zoveel mogelijk van jullie op vrijdag 5 januari 2018 te mogen begroeten bij het scharttoernooi (schaken+darten)!

Geef een reactie