Schaakclub Santpoort

Op vrijdag 20 december was weer tijd voor het jaarlijkse kersttoernooi van Schaakclub Santpoort. De evenementencommissie (Rolf, Ronald, Stefan en Hans) was natuurlijk al weer ruim van tevoren bezig met alle voorbereidingen. En zo stonden er om 20.00 uur weer een feestelijk en goed gevulde prijzentafel, 2 zelfgebakken appeltaarten, 2 bakken zelfgemaakte oliebollen en een indeling klaar voor de 32 deelnemers. Ditmaal voor het eerst geen 6 teams maar 8 teams van 4 ingedeeld in 2 poules. Daarna zouden halve finales en een finale volgen.

In poule 1 waren dit team Harmen (Harmen, Jelle, Justin en Outger), team Daan (Daan, Peter H, Wim D en Bram), team Martijn (Martijn, Henk, Martin en Fred) en team Hans (Hans, Dave, Marten en Merel).

In poule 2 waren dit team Bas (Bas, Ronald, Ton en Melle), team Peter (Peter, Iwan, Rob B en Henk Willem), team Rob de R (Rob de R, Ouker, Gijsbert en Robin) en team Wim Laurens (WL, Stefan, Leo en Herman).

In poule 1 bleken team Harmen en team Martijn de sterksten terwijl in poule 2 team Peter en team Rob de R de sterksten waren. Dit leverde team Harmen – team Rob de R en team Martijn – team Peter op als halve finales voor plek 1 t/m 4. Voor plek 5 t/m 8 waren de halve finales team Daan – team Wim Laurens en team Hans – team Bas.  

Team Harmen was met 6-2 een duidelijk maatje te groot en was daarmee de 1e finalist. Team Martijn won met 5-3 en was daarmee de 2e finalist. In de finale was het uiterst spannend tot de laatste seconden en werd team Martijn kampioen door 2 punten van Henk en 2 punten van Martijn tegen onze GM!

Een 3e plaats was er voor team Peter die daarmee team Rob door verwees naar de 4e plaats (ja, maar liefst 3 de Roodes bij de 1e 4). Team Bas werd 5e door met 5-3 de broederstrijd te winnen van team Daan. Team Hans werd 7e door met de hakken over de sloot van hekkensluiter team Wim Laurens te winnen. 

Maar daarmee was de prijzentafel nog niet leeg natuurlijk. Want ook de topscoorders per bord mochten nog wat uit komen zoeken. Dit waren Bas (9,5 uit 10 op bord 1), Henk (9 uit 10 op bord 2), Gijsbert (7,5 uit 10 op bord 3) en Outger (9 uit 10 op bord 4).

Het was weer een zeer geslaagd toernooi en wij als evenementencommissie hopen jullie natuurlijk ook te mogen begroeten op alle activiteiten in het nieuwe jaar (o.a. Scharten, bierproeverij en het befaamde nachtje weg).

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en tot in 2020!

Hans, Rolf, Ronald, Stefan

Geef een reactie