Op vrijdag 21 december was het weer tijd voor het traditionele kerst snelschaaktoernooi in teams. De organisatie was ook dit jaar in handen van de meer dan capabele evenementencommissie (Stefan, Ronald, Rolf en Hans) met ook dit jaar weer veel deelnemers, een goed gevulde prijzentafel en een aantal heerlijke baksels.

Ook dit jaar werd er door 6 teams gestreden om de onmetelijke eer en de 1e keuze aan de prijzentafel. Dit waren de volgende 6 teams:
– Team Daan: Daan, Stefan, Leo en Robin.
– Team Peter: Peter, Mick, Huong en Martin.
– Team Martijn: Martijn, Ouker, Wim D en Outger.
– Team Richard: Richard. Özden, Ronald en Marten B.
– Team Dave: Dave, Henk, Rob B en Melle.
– Team Hans: Hans, Rob de R, Gerard, Justin en Rolf.

Na de 1e 2 rondes bleken al een aantal dingen duidelijk te worden: Dave bleek het snelschaken nog niet verleerd, Gerard en Hans moesten nog even warm worden, Ouker bleek al vol op stoom en bij 2 gevallen vlaggen weten we gelukkig nog steeds welke vlag er eerder viel en wie dus won (red. is nagezocht door de commissie). Ook was toen al duidelijk dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen team Peter en team Richard.

Kampioenen!Deze 2 titanenteams troffen elkaar in ronde 4 en daar gaf Peter's tandem Mick-Huong de doorslag en leverde dit hen het kampioenschap op met de volle 10 matchpunten. Een 2e plaats was er voor team Richard met 8 matchpunten. Het podium werd gevuld door team Hans met 6 matchpunten. Team Daan werd 4e met 3 matchpunten. En door een eindsprint werd team Martijn 5e met 2 matchpunten. Hekkensluiter van de avond werd team Dave met 1 matchpunt.

Behalve spetterende prijzen voor alle teams, waren er ook prijzen voor de topscoorders per bord. Op bord 1 werd dit Richard met 8 uit 10, op bord 2 Rob de R en Mick met 8 uit 10, op bord 3 Huong met 9,5 (!) uit 10 en op bord 4 Marten met 7,5 uit 10.

Gelukkig had de penningmeester na afloop nog een flinke schaal bittergarnituur en werd was het nog lang gezellig (waar ondergetekende enige bedenkingen over had toen zoonlief 06.15 wakker was).

Hans