Schaakclub Santpoort

Vrijdag 24 juni stond de jaarafsluiting van Schaakclub Santpoort weer op het programma. Net zoals eerdere edities een avond vol gezelligheid, bitterballen van de penningmeester, kronen van de prijswinnaars van de interne competitie en natuurlijk wordt er ook geschaakt. 27 schakers bonden in 6 teams de strijd met elkaar aan. Op het programma stonden 5 rondes snelschaken (1x met wit en 1x met zwart per ronde) met als enige uitzondering op de FIDE regels dat de koning slaan (als deze schaak blijft staan) een punt is.

Team Wim Laurens (Wim Laurens, Mick, Ronald, Martin en Maurits) bleken na 5 rondes de beste snelschakers (ondanks dat hun kopman in ronde 1 nog ontbrak). En natuurlijk waren er ook nog enkele prijzen voor de topscoorders. Dit waren Dave (bord 1), Jan (bord 2), Rob B en Barry (bord 3) en Gligor (bord 4).

De avond werd nog goed (en tot erg laat) afgesloten in de bar. Dat ondergetekende het vanmorgen iets zwaarder had tijdens de bootcamp nemen we dan maar voor lief 🙂

Voor de mensen een zomer zonder schaken niet aankunnen staat zondag 31 juli nog ons eigen Santpoortse Kroeglopertoernooi op het programma. En voor de mensen die een zomer zonder schaken wel aankunnen: je bent ook van harte welkom om gezellig als toeschouwer een drankje mee te komen drinken.

Wij hopen iedereen, na de zomervakantie, weer fris en fruitig op de club te mogen ontvangen in de interne en/of externe competitie.

De kampioenen!

Geef een reactie