Schaakclub Santpoort

Doordat het D-team met Daan, Bas, Dave en Sander de eerste twee speeldagen zeer goed had gepresteerd, waren de verwachtingen voor de laatste 3 wedstrijden hooggespannen. 

 

De eerste wedstrijd was tegen het VAS uit Amsterdam. Sander en Dave waren als eerste klaar en hadden helaas verloren. Bas en Daan gebruikten meer tijd, waarbij Bas zijn mooie reeks scores een vervolg wist te geven met een overwinning door een fraaie koningsaanval. Daan vocht niet alleen tegen de dit toernooi sterk spelende Jochem Scheepers, maar ook tegen een opkomende griep. Dit bleek een verloren strijd, zodat de eerste partij met 3-1 verloren werd.

 

De volgende ronde werd gespeeld tegen Zukertort 2. Tegen het eerste van Zukertort werd eerder al gelijk gespeeld. Ook dit keer was Sander als eerste klaar, maar dit keer kwam hij met een grijns van het bord, het eerste punt was binnen. Na anderhalf uur moest Dave helaas zijn koning omleggen zodat het weer gelijk stond. Daan wist, geholpen door paracetamol de stand weer in ons voordeel om te buigen, zodat Bas de eindstand moest bepalen.

Bas gebruikte zijn tijd goed, en wist tegen de snel spelende Jean-Paul Brookes een Toren eindspel met 3 tegen 2 pionnen te bereiken. Probleem was wel dat Bas nog maar 5 minuten had, en Jean-Paul nog 25 minuten. Door een pion te geven kon Bas Torenruil forceren en met nog 1 minuut op de klok hadden beide spelers nog maar een koning en 1 pion en werd tot remise besloten.

 

De laatste ronde moest worden gespeeld tegen MSV-VSM uit Limburg. Bij winst was een top-5 klassering toch nog mogelijk. Sander kwam al snel een stuk voor te staan. Helaas blunderde hij even later een Toren weg, en toen ging het hard.

Dave stond de hele partij onder druk, maar toen hij promotie niet meer kon voorkomen was het ook bij hem snel afgelopen. Bas wist een prima toernooi is stijl te beëindigen met een overwinning. Hij eindigde met 7.5 uit 9 op plek 4 van de topscorers-lijst. Daan kon in de laatste partij het niet meer houden, zodat de laatste wedstrijd ook verloren werd.

 

Uiteindelijk eindigde het team op een gedeelde 11e plaats, ongeveer de plek die op grond van de gemiddelde teamrating verwacht mocht worden. De eerste 2 speeldagen werd geweldig gespeeld, de laatste dag zat het helaas niet mee.

Geef een reactie