Schaakclub Santpoort

Santpoort 2 mocht afgelopen donderdag bij De Wijker Toren 3 op bezoek. Na onze mooie eerste overwinning een echte test want onze tegenstander is op papier ongeveer even sterk als wij zijn.

 

We begonnen niet overtuigend. Jeronimo ging, zoals hij zelf zei, voortvarend de mist in. Verloren staan na de opening is niet leuk en na nog wat tegenspartelen van Jeronimo kon De Wijker Toren als vrij snel een 1 –  0 voorsprong nemen.

 

Ook Wim was niet erg tevreden over de opening. Een niet geheel bekende zetvolgorde leverde een vervelende zwarte stelling op. Toen de dames echter van het bord gingen was het toch mogelijk om behoorlijk te ontwikkelen. Na ruil van de meeste stukken was remise een logisch resultaat.

 

Bas begon voortvarend aan zijn partij maar liet ergens de kans om te rokeren onbenut en vervolgens was het niet mogelijk om alle dreigingen het hoofd te bieden.

 

Gelukkig deed Stefan voor ons iets terug. Met actieve stukken bracht hij zijn tegenstander op bord 1 steeds meer in de verdrukking. Een knappe overwinning van Stefan die een tussenstand opleverde van 2,5 – 1,5.

 

Daan kreeg vervolgens een remise aanbod dat hij niet mocht weigeren (hij stond een kwaliteit achter) waarna het op de drie laatste partijen aankwam.

 

Op de laatste drie borden werd gevochten tot de laatste minuten. Gijsbert hield knap met heel weinig tijd een eindspel met een pion minder remise, Navarone probeerde een gelijk eindspel nog te winnen maar zijn tegenstander gaf geen krimp, ook remise dus en Nathalie probeerde een zeer moeilijk eindspel met minder materiaal nog remise te houden.

 

Dat laatste lukte net niet waardoor we uiteindelijk, gezien het spel van de avond terecht, verloren met 5 – 3

Geef een reactie