Schaakclub Santpoort

5 clubgenoten speelden de corus tienkampen dit jaar.

Martijn de Roode had in groep 3K een stroeve start met 1 uit 4. Zijn vervolg met 2x winst, 1x verlies en 2x remise maakte de start niet meer volledig goed. Met 4 uit 9 eindigde hij op de 7e plaats.

 

Stefan  Fokkink stond na de eerste 4 ronden in groep 4G na slechts 2 remises ook pas op 1 punt. Een eindsprint met louter overwinningen en één remise bracht hem op 5.5 punten en een gedeelde 2e plek. Op grond van SB punten mag Stefan het volgend jaar een groep hoger spelen.

 

Ronald Hoekstra was vorig jaar gepromoveerd. Ook dit jaar ging hij goed van start met 2.5 uit 4. Door uit de laatste 5 ronden nog 2 punten te halen speelde hij dus keurig 50%, goed voor de 6e plaats.

 

Wim Gravemaker scoorde er in 5E lustig op los. Het hele toernooi reeg hij de remise en winstpartijen aan elkaar. Geen van zijn tegenstanders wist van hem te winnen, zodat hij met 6.5 punten de 1e plaats behaalde. Door gunstige scores van zijn concurrenten in de laatste ronde werd dat zelfs een ongedeeld 1e plaats. Wim mag volgend jaar een klein stukje richting de grootmeesters opschuiven in een hogere groep.

 

Rob Buschman toonde zijn degelijke spel in groep 6G. Via 2 uit 4 kwam hij met 4 remises en winst in de voorlaatste ronde op 5 punten. De krachtsverschillen in deze groep waren klein. Rob's 5 punten waren genoeg voor een gedeeld 2e plaats, slechts de SB punten voorkwamen dat Rob promoveerde. 

Geef een reactie