Schaakclub Santpoort

Het afgelopen jaar heeft, alweer voor het tweede jaar, een aantal flink aantal Santpoorters en HWP-ers meegedaan aan de vrijdagavondtrainingen van IM Jop Delemarre.

De mogelijkheid om hier aan mee te doen komt voort uit de samenwerking tussen HWP Haarlem en Santpoort op dit gebied. De reacties waren wederom erg positief.

Silvain de Ruijter van HWP schrijft op de HWP-site het volgende: “Zelf heb ik de trainingen ook voor het tweede jaar wederom als erg leerzaam, vaak origineel, zeer nuttig en leuk ervaren. Jop Delemarre is een bekend, professioneel schaaktrainer, die o.a. de Nederlandse jeugd begeleidt bij buitenlandse toernooien. Je kunt meer informatie over hem vinden op zijn eigen website: www.schaaktrainer.nl (niet een hele goede website, maar met een beetje zoeken krijg je toch wel een aardig beeld van wat Jop allemaal doet). Jop is een sterke pedagoog, die op heldere en enthousiaste wijze de vele facetten van het ingewikkelde schaakspel behandeld.”

Ik kan het enthousiasme van Silvain alleen maar delen. Als je je schaakniveau wilt verhogen zul je daar tijd in moeten steken en moeite voor moeten doen. De lessen van Jop zijn een perfecte ondersteuning om het schaken beter te gaan begrijpen en je niveau daardoor te verhogen.

Net als vorig jaar is het de bedoeling dat Jop aan twee groepen trainingen gaat geven, (sterke) jeugd en volwassenen door elkaar. Groep 1 zal bestaan uit schakers met een rating van 1750/1800 en hoger. Groep 2 uit schakers met een rating van, zeg, 1500 tot 1700.

De kosten voor 10 lessen van 2 uur bedragen wederom € 50,- per persoon. De lessen worden in principe gehouden op de vrijdagavond voorafgaande aan de KNSB competitiezaterdagen en de locatie is hetzelfde als in voorgaande jaren, namelijk in het Polderhuis in Velserbroek.

De lessen van groep 2 zijn van 18.30 tot 20.30, die van groep 1 van 20.30 tot 22.30.

Voor alle duidelijkheid; de lessen zijn geschikt voor zowel schakers die nog niet eerder training (van Jop) hebben gehad als diegene die al een of twee jaar meedoen.

Opnieuw dus een unieke kans om voor een zacht prijsje training te krijgen van een vooraanstaande trainer. Snel opgeven dus, want vol is vol! Het aantal deelnemers per groep is namelijk gelimiteerd. Opgeven kan bij Wim Gravemaker via wimgravemaker@zonnet.nl.

Geef een reactie