Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag werd het definitief. Santpoort 2 werd verdiend kampioen in de 1e klasse B. Aan het eind van de avond was het officieel, hoewel het eigenlijk al zeker was voordat we gingen spelen. Volendam had een vooruit gespeelde partij verloren en dat betekende dat ze ons niet meer konden bijhalen. (Santpoort 2 – Wim, Rob, Stefan, Nathalie, Martijn, Dave, Brian – Jan Burggraaf ontbreekt op de foto)

 

Omdat ook de degradanten vaststonden was er geen sprake meer van spanning tijdens de laatste ronde die in het Polderhuis werd gespeeld. Wel was het heel gezellig met 80 schakers die tegelijk met elkaar de strijd aanbonden en er werd, onder de deskundige leiding van Joost Out, toch serieus gevochten voor de punten.

 

Over onze wedstrijd kan ik niet te veel zeggen. HWP won verdiend – omdat wij toch wat minder scherp waren dan de voorgaande ronden – met 5 – 3. Martijn, Stefan, Jan en Brian maakte remise en zelf won ik na een lang eindspel wat begon op zet 15 en eindigde na zet 59.

 

We hebben een prachtig seizoen achter de rug met het tweede team. Weinig invallers nodig gehad en als we ze nodig hadden dan deden ze het fantastisch – Richard, Hans en Tom – zeer bedankt voor jullie bijdrage. Er is steeds vol overtuiging gespeeld en we hebben nu dus bereikt dat we volgend jaar in de promotieklasse spelen. Weer een stapje hoger en dat is een uitdaging om naar uit te zien. 

 

Foto's van deze avond staan hier

Geef een reactie