Schaakclub Santpoort

Het op volle oorlogssterkte aantredende tweede team met de tieners Nathalie van der Lende, Jeronimo van der Star en Navarone van der Star is dankzij een zeldzame 7,5 – 0,5 overwinning op Purmerend 4 koploper geworden in de tweede klasse C van de NHSB.

Het begon goed op donderdag 6 november toen Henk Swier naar Purmerend afreisde om een partij vooruit te spelen, omdat hij op vrijdag niet kon. Klasse Henk dat je er een reis naar Purmerend voorover hebt om voor je team te spelen.

Met de 1-0 voorsprong op zak begonnen de anderen een dag later vol vertrouwen aan hun partij in het Polderhuis.

Na een uur spelen werd duidelijk dat het een leuke avond kon worden. Alleen Nathalie en Gijsbert stonden minder; de rest zag er veelbelovend uit.

Wim Gravemaker stond vanaf de opening beter (zijn tegenstander speelde 1…. a6) en stevende op een regelmatige overwinning af.  2-0. Gijsbert behandelde de opening niet goed, verknalde zijn koningstelling en verloor een pion. Een tactisch remiseaanbod werd geaccepteerd. De enige smet op de monsterscore.

Navarone speelde na een moeizame opening een prachtige aanvalspartij en rolde zijn tegenstanders vakkundig op. Jeronimo speelde net als de vorige keer een uitstekende partij en won wederom. Het lijkt zo makkelijk te gaan, maar dat is juist jullie grote klasse.

Rob de Roode speelt dit jaar solide partijen en ook hij won vrij eenvoudig zijn tweede externe partij op rij.

Invaller Willem Dijkman kwam met wit een kwaliteit voor en stond er goed toen hij na een zet van zijn opponent vroeg : “Geef je nou een paard weg ?”, waarop zijn tegenstander opgaf.

Gelukkig voor Wim miste wedstrijdleider Stefan Fokkink deze conversatie.

Beide spelers hadden overigens niet gezien dat Wim geen paard won, maar de kwaliteit teruggaf. Een curieus moment.

Nathalie boog een schijnbaar verloren stand om in een kwaliteit voorsprong en maakte de wilde partij met weinig tijd op haar klok zeer vakkundig af. Mooi om te zien. Klasse Nathalie.

Stefan Fokkink maakte een uitstekend debuut als wedstrijdleider. Er zijn er maar weinig die het qua uitslag beter zullen doen. Stefan bedankt.

Nu kijken hoe lang we de koppositie kunnen vasthouden.

Geef een reactie