Gisteravond speelde ons tweede viertal uit tegen Heerhugowaard. Na een voorspoedige heenreis kwamen we mooi op tijd aan in café De Swan. We werden vriendelijk ontvangen in de bruine kroeg door wedstrijdleider Chris Holdorp en al snel konden we de strijd met onze tegenstanders aanbinden.

Het werd geen makkelijke wedstrijd hoewel we op papier een ratingoverwicht hadden. Het begon ongelukkig op 1. Martijn had een mooie stand opgebouwd met een prachtig paard op d5. Na een tijdje rekenen wist hij dat er een combinatie in de stand zat die de winst zou opleveren. Martijn vertelde echter later balend dat er een gat in de combinatie zat, er bleef een stuk hangen. Het voordeel voor zwart werd vervolgens deskundig door Dennis Keetman verzilverd.

Daarna speelde Rob remise op twee. Ook hij was niet blij. Zijn tegenstander vond, met een bord vol stukken, een combinatie die eeuwig schaak opleverde. Het eeuwig schaak ontwijken leverde een verloren stelling op dus Rob had geen keus en moest berusten in remise.

Zelf keek ik lang tegen een iets mindere stelling aan hoewel het evenwicht niet echt verbroken werd. In feite bleek tijdens de partij dat er een dermate dynamisch evenwicht was, dat degene die het initiatief zou nemen grote risico's liep. Dat ging ons beiden te ver (zeker met mijn partij van afgelopen zaterdag nog in het hoofd). Ook hier dus remise.

We moesten het dus van Menno hebben en gelukkig bleek dat Menno's vorm stijgende is. Hij speelde een goede partij, strafde fouten van zijn tegenstander prima af en veroverde twee pionnen. Uiteindelijk was hij als laatste klaar maar kon hij door zijn punt ons gelijkspel veilig stellen.