Schaakclub Santpoort

Al jaren was er sprake van dat de schakers van Santpoort eens een weekendje met zijn allen weg willen in combinatie met een schaaktoernooi.
 
Op vrijdag 1 april zou het gebeuren we zouden eerst uit eten gaan bij het Palet. Rob B stond er om 6 uur helemaal alleen en er was niet gereserveerd, was dit een 1 april grap??
Organisator andere Rob was vergeten te reserveren gelukkig konden we nog terecht in de Meierij, op dat moment zaten de spelers van het 2e te zweten in het Polderhuis. 
Omdat het tweede al veilig was ging dit een beetje langs ons heen, na de overheerlijke saté werd de gang naar het Bastion Hotel in Rosendaal in gang gezet. We gingen een dag eerder heen want we wilden uitgerust aan het toernooi beginnen.
 

Hans had zouden we oppikken in Leiden en hij had al enkele keren gebeld, zijn jullie me niet vergeten, hoe laat komen jullie en vergeet die laars niet en jullie kunnen met de auto mijn straat niet in en in september ga ik trouwen? Rustig Hans het zijn maar 2 nachtjes. In het Bastion aangekomen werden eerst de tassen op de kamers gezet en daarna geproost op een goed weekend. Via Hans zijn connecties kwamen we in een cafe met een dartbord, maar we hadden helaas geen pijlen, even verder kijken een disco, even gezamelijk potje maken kunnen we lekker snel bestellen.
 
Bert was constant bang dat het plafond naar beneden kwam en waande zich Simson, Henk en Rob keken om zich heen en kwamen tot de conclusie het waren er teveel, Rob B dacht aan de volgende dag en wilde naar huis, one of te road. Daarna nog even een lekkere shoarma, Bert vond het al verdacht ruiken en dat klopte, de volgende dag had hij last van een lichte voetselvergiftiging, goed dat we een toch nog een reserve hadden.
 

Na een heerlijk ochtend ontbijt op naar ons 2 tallen toernooi in Rosendaal Martijn en Hans zaten in de hoofdgroep de rest in de nevengroep, Henk deed het met 5 uit 7 goed, Bert die later kwam scoorde 100% 2 uit 2! Uitstekend de rest liet het ondanks de goede voorbereiding een beetje afweten. In de hoofdgroep zaten een paar aardig goede schakers Hans deed het met 4,5 uit 11 helemaal niet slecht het mag zelfs goed genoemd worden, maar wat MARTIJN aan bord 1 presteerde was ongelofelijk met 11 uit 14 met een tpr van 2330 had hij de beste individuele prestatie van de dag!! Ook wil ik hierbij nog een compliment voor de organisatie geven die meer dan voortreffelijk was.
 
Na een kleine wandeling in het zonnetje, weer lekker een hapje eten en ondertussen live de wedstrijd Twente-PSV kijken, daarna naar het sportcafé darten, hier hadden de halve en hele zolen het voor het zeggen, wat jammer voor Neus was want dat is toch zijn ding. Muur zat aan het water en voelde zich alweer een stuk beter, blaffende hondt beet niet en brillejood wilde pratende zijn pijlen erin gooien maar helaas, iemand nog trek in een broodje aap? 
 
De volgende dag nog even een kaartje naar God en toen zat het er alweer op, om half 11 werd de terugreis ingezet, iedereen was enthousiast en kwamen tot de conclusie dit moeten we volgend jaar weer doen, wie weet! 
 
 
 
(Foto's: De Pion) 

Geef een reactie