Schaakclub Santpoort

Op 29 november 2008 werd het 1e clubkampioenschap Scharten van Santpoort gespeeld. Er werd gestreden in tweetallen met snelschaken (5 min p.p.p.p) en de dartspellen 701 en tactics. Op basis van de gemiddelde elo mochten de duo's de Roode & de Roode en Schouwerwou en de Bock zich favoriet noemen.

DeelnemersMp BP Eindstand 
de Roode & de Roode1717  1e
Schouwerwou & de Bock16 10,5  2e
v.d. Star & v.d. Star 14 16  3e
Hoekstra & Buschman 14 11  4e
Fokkink & Schaefer 10 12  5e
Swier & Swier  6e
Kors & Hein 6,5  7e

Opvallend is dat de duo's Schouwerwou & de Bock en Hoekstra & Buschman op het dartgedeelte uitblonken, maar op het schaakgedeelte enige steekjes lieten vallen. De familie de Roode bleek zowel met het schaken als met het darten boven de rest uit te steken. Met schaken verloren zij niets en met het darten kregen alleen Hoekstra & Buschman en Swier & Swier hen op de knieen. Martijn en Rob de Roode mogen zich nu een jaar lang clubkampioen Scharten van Schaakclub Santpoort noemen.  

 

Jeronimo van der Star (bord 2) scoorde de meeste punten met schaken en verdiende hier een heerlijke fles bier mee. Hij scoorde 11 uit 12. Hij werd op de voet gevolgd door Martijn de Roode met de monsterscore van 10 uit 12 op bord 1.

 

Namens de organisatie dank ik iedereen voor de deelname aan dit geslaagde en vooral gezellige toernooi. Volgend jaar hoop ik op een nog grotere deelname van Santpoorters en dat er mogelijk een duo op zal staan dat de de Roodes de baas zal zijn.  

 

 

Hans Kors

Geef een reactie