Schaakclub Santpoort

Graag geven we alle schaakleden een update over de laatste ontwikkelingen van de club. Dat moet helaas online want elkaar persoonlijk spreken zit er voorlopig nog niet in. We hopen dat hier snel verandering in komt.

Als eerste wil ik mijn dank uitspreken voor de vele positieve reacties van leden voor het organiseren van online alternatieven. Natuurlijk spelen we met z’n allen liever een ‘echt’ potje schaak, maar met de online alternatieven die wij aanbieden hoef je je niet te vervelen. Wat organiseren we zoal?

  • Voor de jeugd wordt er om de week online les gegeven op verschillende dagen (in overleg). Dit verloopt via Microsoft Teams. Doe je nog niet mee? Aanmelden kan bij Menno Schaefer via: bestuurslidjeugd@schaakclubsantpoort.nl.
  • Elke zondag wordt er van 20:00 – 22:00 uur via Lichess online gesnelschaakt in de 1e klasse KNSB. Het speeltempo is 3 minuten p.p. + 2 seconden per zet. Met een gemiddeld een groep van 8-10 man is de bezetting goed en kijken er regelmatig ook Santpoorters mee die liever zelf niet achter de stukken zitten. Iedereen die geïnteresseerd is om mee te spelen, kan zich melden bij Hans Kors via: secretaris@schaakclubsantpoort.nl.
  • Voor de gehele schaakclub (jeugd en senioren) zijn er meerdere club evenementen gehouden. Zie hier het verslag van het Nieuwsjaarstoernooi. Binnenkort ontvangt iedereen weer een uitnodiging voor een nieuw gezamenlijk toernooi. We hopen dat iedereen (jeugd en senioren) deelneemt.
  • Via de NHSB is onlangs een online toernooi via chess.com beëindigd waarop meerdere zaterdagen overdag geschaakt werd. Schaakclub Santpoort is binnen de poule eerste geworden en heeft een digitale klok als prijs ontvangen.

Tevens zijn er meerdere vragen binnengekomen over het gedeeltelijk terugbetalen van de contributie. Als bestuur zijn we in gesprek met Gemeente Velsen voor het kwijtschelden van de huur. Hierover zijn we nog in afwachting van reactie. Omdat alle grote kostenposten doorlopen, is er momenteel geen mogelijkheid tot het gedeeltelijk terugbetalen van contributie. Zodra er meer bekend is, laten we dit weten.

Tot slot wil ik graag SponsorKliks opnieuw onder de aandacht brengen. Via alle grote online webshops kun je een aankoop doen via SponsorKliks. Als je een bestelling plaatst ontvangt schaakclub Santpoort een financiële bijdrage. Met slechts 10 seconden extra inspanning en zonder extra kosten steun je de schaakclub! Om schaakclub Santpoort te steunen, klik op de grote knop die je hier ziet.

SponsorKliks

Tot zo ver de update. Namens het bestuur wens ik iedereen veel sterkte deze tijd en hopelijk kunnen we elkaar weer snel persoonlijk zien en spreken.

Geef een reactie