Vrijdag 25 oktober was het weer zover: een nieuw Schartkampioenschap! Zoals velen inmiddels wel weten bestaat een ronde scharten uit 2 partijen snelschaken en 1 partij darten (Tactics en 701) en wordt er geschart in duo's.

Op basis van resultaten uit het verleden was het duidelijk dat regerend kampioenen vd Lende & Gravemaker het opnieuw uit moesten vechten met runners-up  de Roode & de Roode. Van nieuwkomers Haver & Haver werd vooral veel op schaakgebied verwacht.

Toch waren het na 2 rondes Kors & Dietvors die aan de leiding gingen op de voet gevolgd door vd Lende & Gravemaker. Echte verrassingen vielen er nog niet te noteren. Wel waren er regelmatig jubelgeluiden te horen bij het gooien van de laatste bull bij darten of het door de vlag gaan van de tegenstander.

In ronde 4 namen vd Lende & Gravemaker  en  Kors & Dietvors afstand van de rest van het deelnemersveld door met 3-1 te winnen van respectievelijk Haver & Haver en de Roode & de Roode. De rest van de teams stonden zo dicht op elkaar dat zowel de 3e plaats als de poedelprijs nog door deze teams behaald konden worden.

Maar uiteindelijk werden vd Lende & Gravemaker toch weer kampioen met ditmaal een geweldigde score van 19 van de mogelijke 24 matchpunten. de Roode & de Roode mochten zich opnieuw runner-up noemen na een flinke eindsprint met 2 keer een 4-0 overwinning. De 3e plaats werd zeer verrassend nog opgeeist door vd Lende & vd star. Ondanks dat Navarone al een tijd niet meer lid is, scoorde hij toch 9 uit 12 met schaken!

Door een zeer slechte 5e en 6e ronde eindigden Kors & Dietvors op een 4e plaats. Waar zij vorig jaar vooral met schaken punten scoorden, waren zij ditmaal goed op dreef met de dartpijlen (5 van de 6 gewonnen). Het duo Haver & Haver eindigde 4e en mag voor het volgende kampioenschap nog even flink gaan oefenen met darten (met schaken zit het al goed). Sterspelers van het 3e team Swier & Dijkman eindigden op een 6e plaats. Aan de vreugdekreten te horen waren zij erg goed in het net op tijd winnen met darten. Het ex-bestuursduo Fokkink & Kruisselbrink eindigden vlak daarachter op een 7e plaats. De rode lantaarn was deze keer voor buurmannen Buschman & Hoekstra. Na hun 3e plaats van vorige keer zat het deze keer wat minder mee. Maar dit bewijst des te meer dat iedereen van iedereen kan winnen met scharten!

Topscoorders werden op bord 1 Ilias vd Lende, Martijn de Roode en Bas Haver met ieder 10 uit 12 en op bord 2 WL Gravemaker met 11 uit 12.

De organisatie heeft in ieder geval genoten en lag er pas om 03.45 uur in 🙂
En bij deze nog extra dank aan de heren van Santpoorts Bier  voor de sponsoring van een aantal heerlijke biertjes!

Hans Kors

Plaats Team MP BP