Schaakclub Santpoort

Op vrijdag 17 mei was het weer zover: het 8e schartkampioenschap van Schaakclub Santpoort. Er hadden zich maar liefst 9 duo's aangemeld voor dit schaak -en dartfestijn. 4-voudig kampioenen de Roode & de Roode waren er op gebrand om hun 5e zege en de nieuwe Swier trofee van Swier sportprijzen binnen te halen. Serieuze concurrentie konden zij verwachten van de elo-kanonnen Ilias vd Lende & WL Gravemaker.

Na 2 rondes hadden de topfavorieten ieder al verrassend 2 matchpunten met darten laten liggen tegen respectievelijk Tuna & Dijkman en Kemper & Bender die nu samen met hen aan de leiding gingen. Vanaf ronde 3 werden de verhoudingen een stuk duidelijker in het klassement. Waar iedereen 2-2 speelde, gingen de Roode & de Roode er keihard met 0-4 af tegen vd Lende & Gravemaker. In de daaropvolgende rondes bleven laatstgenoemden maar met 4-0 winnen en toen zij al kampioen waren volgde er nog een dartverlies tegen Gravemaker & de Bock. 

Al met al dus een zeer verdiende overwinning voor vd Lende & Gravemaker met 20De schartkampioenen: vd Lende & Gravemaker van de 24 mogelijke matchpunten! de Roode & de Roode eindigden door een sterke eindsprint op een 2e plaats met 18 matchpunten. Voor de 3e plaats moest er een barrage (de eerste in 8 edities scharten) worden gespeeld tussen Buschman & Hoekstra en Swier & Swier die beiden op 13 matchpunten eindigden. Eerstgenoemden wonnen deze met 1,5-0,5 en eindigden voor het eerst op het podium. Kors & Dietvors eindigden op een 5e plaats met 12 matchpunten. Vooral het niet uitgooien van dubbels was hier debet aan. Vlak daarachter op een 6e plaats eindigden Gravemaker & de Bock ook met 12 matchpunten. Een 7e plaats was er voor Fokkink & Kruisselbrink. Zij begonnen zeer sterk maar sloten het toernooi af met tweemaal een 4-0 nederlaag tegen de twee topfavorieten. Tuna & Dijkman eindigden op een 8e plaats met 9 matchpunten. De rode lantaarn was deze keer voor Kemper & Bender met 9 matchpunten. Met 701 (en uitgooien met een dubbel) was dit duo onklopbaar!

Tot de volgende edities in het nieuwe seizoen!
Hans

Topscoorders:
Bord 1: Martijn de Roode (10 uit 12)
Bord 2: WL Gravemaker (12 uit 12) 

Plaats Team MP BP 
vd Lende & Gravemaker 20 22
de Roode & de Roode 18  17 
 Buschman & Hoekstra13  12 
Swier & Swier 13  12 
Kors & Dietvors 12  14 
Gravemaker & de Bock 12  13 
Fokkink & Kruisselbrink 11  9 
Tuna & Dijkman  10,5 
Kemper & Bender  8,5

Geef een reactie