Schaakclub Santpoort

Vrijdag 16 juni was het eindelijk weer zo ver: het Schartkampioenschap van Schaakclub Santpoort. Dit is een toernooi in duo's en iedere ronde wordt bestaat uit 2 partijen snelschaken en 1 potje darten (Tactics en later op de avond 701). Huizenhoge favoriet voor deze editie was het duo vd Lende & Swier en als outsiders Gravemaker & Gravemaker en de Roode & de Roode. Vaak staat een een Scharttoernooi garant vol verrassingen, deze waren er ook maar dit keer niet in de eindstand.

vd Lende & Swier gingen als een raket van start met drie keer een 4-0 overwinnening (winnen met darten en schaken leveren allebei 2 matchpunten op). In ronde 4 kwam de spanning toch een beetje terug omdat zij met 1-3 onderuit gingen tegen de Roode & de Roode. De rest stond inmiddels al 4 of meer matchpunten achter.

vd Lende & Swier speelden de laatste ronde 2-2 met schaken tegen Gravemaker & Gravemaker en leken daarmee de titel uit handen te hebben gegeven. Niets bleek minder waar, want in de laatste ronde gingen de Roode & de Roode onverwachts onderuit tegen nieuwkomers Broek & Mulder tijdens het darten.

vd Lende & Swier
 wonnen het darten vrij gemakkelijk en werden hiermee kampioen met 16 van de 20 mogelijke matchpunten! Een 2e plaats was er voor de Roode & de Roode op 1 matchpunt achterstand. Het podium werd gecomplementeerd door Gravemaker & Gravemaker met 10 matchpunten op gepaste achterstand. Net buiten de prijzen vielen Kors & Kemper met 8 matchpunten, Broek & Mulder met 7 matchpunten en Fokkink & Kruisselbrink met 4 matchpunten.

Topscoorders met schaken werden Ilias vd Lende op bord 1 met 9 uit 10 en Wim Gravemaker met 7 uit 10 op bord 2.

Het was wederom een leuke, spannende, sportieve en bovenal gezellige editie. Komend seizoen natuurlijk weer en dan hopelijk met nog meer duo's.

Hans

Geef een reactie