Afgelopen zondag organiseerde Schaakclub Santpoort voor de 6e maal het Santpoortse Kroeglopertoernooi!

Het was hetzelfde beproefde recept als vorige jaren, alleen dit jaar met een paar dingen anders. We hadden er een 8e locatie bij (Brasserie Bank) en Gerard Swier was er voor het eerst bij als deelnemer ipv mede-organisator. Verder stonden er 52 duo's op de lijst met daaronder ook een aantal hele en halve Santpoortse duo's.

Het verslag zelf kan gelezen worden op  http://santpoortsekroeglopertoernooi.nl dus hier zullen we ons alleen beperken tot de uitslagen van de Santpoorters. Zeer verrassend werden vd Star & Buschman de beste Santpoorters (en ratingprijswinnaars t/m 1900) met 9 uit 14 maar met meer matchpunten dan Jonkman & Haver en de Roode & Kors die ook 9 uit 14 haalden. Ook Swier & Polman wisten een ratingprijs binnen te halen (heerlijke wijn van Wijnhuis ten Bilt in Santpoort).

Na afloop werd er door 35-40 schakers nog heerlijk gegeten bij Laantje en hebben we daar nog wel even in de tuin gezeten. Kortom, een zeer geslaagde dag!

En we hopen natuurlijk volgende jaar op zondag 29 juli 2018 nog meer Santpoorters te mogen begroeten

Rob de Roode, Bas Haver en Hans Kors