Vrijdag 9-11 speelde Santpoort 2 tegen Krommenie 1, een team dat twee jaar geleden nog promotieklasse speelde.
Het ELO-totaal van Krommenie was ruim 1200 punten hoger dan dat van Santpoort 2. Vooraf dus weinig illusies met betrekking tot het eindresultaat.
Als dan minder dan 2 uur voor aanvang twee mensen afbellen (kun je eigenlijk niet maken) dan wordt weer eens duidelijk dat teamleider zijn, niet iets is wat je moet ambiëren.
Een bedankje aan de wedstrijdleider Fred Schaefer, die alles vlotjes liet verlopen, is hier zeker op zijn plaats.
Dat dit team over de nodige veerkracht beschikt en veel potentie heeft, bleek tijdens het verloop van de avond.
Invaller Rob Buschman (als je zegt dat je invalt, dan doe je dat natuurlijk ook; bedankt Rob) had op bord 3 binnen 40 minuten remise te pakken.
Gijsbert (bord 2) kreeg een voor hem onbekende variant op het bord tegen de sterkste speler van Krommenie (rating 1899). Met gebruik van veel tijd wist hij de goede zetten te vinden en bereikte na 1,5 uur een knappe remise.
Jeronimo en Navarone, die bij winst ieder 2 bier zouden krijgen, vochten als leeuwen op bord 7 en 8. Beide speelde erg geconcentreerd en wonnen tegen veel sterkere tegenstanders (ELo resp. 1752 en 1817). Met name de partij van Jeronimo trok veel toeschouwers. Navarone is met 2,5 uit 3 nu de topscorer van ons team. Klasse jongens.
Nathalie stond na de opening erg goed, verspeelde het voordeel in het middenspel en kwam terecht in een lastig eindspel, dat niet te houden was.
Wim Laurens, die ondanks veel pijn door een nieuwe beugel en versuft door paracetamol op het laatste moment gedwongen was om toch mee te doen (met dank aan de afzeggers) speelde sterk, maar zag in een gelijke stand "mat achter de paaltjes" over het hoofd. 3-3
Op bord 1 bood Wim Gravemaker goed tegenspel tegen een 1800+ tegenstander.
Tweemaal werd zijn remiseaanbod afgeslagen. Toen Wim met knap spel uiteindelijk remise door zetherhaling afdwong, liet zijn tegenstander zich kennen, door luid mokkend en met afkeurende gebaren weg te lopen. Goed gedaan Wim.
3,5-3,5
De partij, die de beslissing moest brengen trok veel toeschouwers. Ouker de Jong, die op het laatste moment bereid was om te spelen (sommige mensen weten wel wat clubliefde is) speelde sterk ondanks een hinderlijke bloeding aan zijn oog. Na een "foutje" in tijdnood, waarmee hij een toren verspeelde, bood de tegenstander hem de mogelijkheid terug te komen. Met sterk spel bereikte hij voordeel in een dame-eindspel.
Helaas miste hij, door dameruil af te dwingen, de winst en moest hij in tijdnood doorvechten tot er slecht twee koning op het bord overbleven. 4-4. Klasse Ouker.
Dit uitstekende eindresultaat, tegen een team waarvan de gemiddelde ELO 160 punten hoger was, is veelbelovend voor de toekomst.