Outger Baron kon alles weer goed zien en had al vroeg in de avond de volle Toren van Cees Heeremans te pakken, de stukken konden dus weer snel in de doos.

Ozden draaide gelijk bij Martin de duimschroeven aan, een 3 dubbele aanval op f6 kon Martin met moeite pareren, maar hij kon zich hierdoor niet verder ontwikkelen en moest de eer uiteindelijk aan Ozden laten. De grieperige Wim Gravemaker oneven ingedeeld kwam even zijn punt ophalen, maar trof in de persoon van Wim Dijkman die ondijkmans agressief uit de opening kwam met 6 pionnen op de 4e rij!! een geduchte tegenstander.  Van de 6 pionnen gingen er 2 verloren en Wim leek zichzelf overschat te hebben, in het eindspel waren de pionnen op de koningvleugel van Wim toch gevaarlijker dan de meerderheid van de pionnen in het centrum van Wim. Wim vocht zich naar remise, maar achteraf bleek dat Wim toch de winst gemist had!!

Ger Kemper speelde een woeste partij tegen Nikolay Drel en leek Nikolay te overspelen in de opening met een geweldige Koningsaanval.  Drel verdedigde zich met verve en draaide langzaam maar zeker de rollen om en nu moest Ger zich verdedigen, maar hij kon zijn stelling niet houden.

Rob van Zwieten had na verleden week zijn bril meegenomen en ging er in zijn laatste partij voor het tennisseizoen even goed voor zitten, maar Leo had er ook zin, het werd een gelijk opgaande strijd die besloten werd met remise. Rob Buschman kwam verleden week nog met mazzel weg met remise tegen Gerard, hij mocht nu tegen zoon Henk. Rob deed er weer alles aan om zijn tegenstander af te leiden, stoelen werden omgegooid, glazen werden à la Rinus naar de kantine gebracht, praten, helaas het mocht allemaal niet helpen, een fout in het middenspel kostte een vol stuk, wel knap dat hij daarna gelijk op gaf. Mick Mulder begint zich steeds beter te ontwikkelen en is ook niet bang, tegen Richard ging hij vol in de aanval, het leek allemaal goed toch was het niet genoeg voor de winst, achteraf had hij eerder met zijn pion moeten gaan lopen!

Rolf Kooijman had in zijn eerste partij tegen Gerard een halfje afgesnoept, helaas zat dat er dit keer niet in, Rolf speelde te passief in de opening en ging daarna te snel met zijn pionnen op de dame vleugel naar voren, Gerard strafde het hardhandig af en zette Rolf MAT!

Gijsbert had een pion gewonnen van Nico en daarna nog 1 het leek een beetje op de partij van Busch tegen Gerard van een week geleden, normaal gesproken genoeg voor de winst, maar Nico had een gedekte pion op 6e rij en Gijsbert zijn pionnen stonden op 1 na nog in de begin stand, allebei in hevige tijdnood miste Nico nog de winst, Gijsbert speelde op zetherhaling en haalde opgelucht adem, gelukkig toch nog remise!

Wedstrijdleider Ouker blijft zonder te spelen nog steeds aan KOP!!!