Schaakclub Santpoort

Na de eerste speeldag van het persoonlijk kampioenschap D-jeugd (-12) van de noord Hollandse Schaakbond kan geconcludeerd worden dat de spelers van SC Santpoort nog op alle fronten meestrijden.

In de vijfde en laatste ronde van vandaag speelden drie Santpoorters op de eerste drie borden: Maurits(3,5 punt) tegen Maaike Keetman (4 pnt) op bord 1, Dave (3 pnt) tegen Sereyo Bekkink (3,5) op bord 2, en Sander Raphael (3) tegen Halana Vlaming (3) op bord 3. Hoe klein de onderlinge verschillen zijn op dit toernooi blijkt wel uit de uitslagen van deze partijen, namelijk alle drie remise. Omdat Sjoerd won op bord 6, en Patrick op bord 7 en zij op resp. 3,5 en 3 punten uit 5 komen, kan je stellen dat Santpoort met minimaal 5 spelers meedoet om de bovenste vier plaatsen die recht geven op deelname aan het NK.

Ook in de middenmoot zijn de Santpoorters goed vertegenwoordigd. Pjotr en Roelof kunnen met 2,5 uit 5 vooral omhoog kijken want met een sterke tweede speeldag kunnen zij nog flink stijgen. Daan en Justin hebben morgen een goede dag nodig om niet al te laag te eindigen

Kanshebbers voor de titel blijven behalve Dave en Maurits (beide 4 uit 5), Sander en Sjoerd (3,5) enPatrick (3), natuurlijk ook Maaike (nu koploper met 4,5), Colin (4)en Sereyo (4). De vier ronden die morgen nog gespeeld gaan worden zullen op het scherp van de snede gespeeld worden. En dat terwijl er ook vandaag al een paar pittige partijen gespeeld zijn. Neem bijvoorbeeld ronde 2, waarin Sjoerd remiseerde tegen Sereyo, Pjotr uiteindelijk nipt verloor van Colin en Sander voor een grote verrassing zorgde door Dave te verslaan, terwijl Maurits in tijdnood met remise ontsnapte tegen Timardy Verhoef.

De jeugd van Santpoort heeft zich vandaag van z’n goede kant laten zien, maar het toernooi is pas halverwege. En deze jeugd heeft al genoeg ervaring om te weten dat dit toernooi pas op de tweede dag beslist wordt.

Vriendelijke groet,

Pieter Smit, vader van Pjotr

 

Geef een reactie