Schaakclub Santpoort

Zondag 24 februari werd het Grand-prix toernooi van Castricum gespeeld. 10 Santpoorters waren daar van de partij. Een deel van de input  is van de deelnemers verkregen. Het overige deel van het verslag is louter scorebordjournalistiek.  

Vijf deelnemers hadden zich verzameld bij het Polderhuis, vijf anderen gingen rechtstreeks.
Totaal hadden zich deze dag 92 kinderen aangemeld. Ze werden verdeeld over 12 groepen.
 
Olaf Tijs en Izabella Voortman speelden in groep 12. Izabella eindigde met 3 punten op een gedeeld 5e plaats, een keurige prestatie. Olaf speelde zijn eerste toernooi en dat was meteen een succes. Ik ontving van hem de volgende tekst.
“Ik vond het erg leuk. Ik won de eerste vijf partijen. In de vijfde won ik met de herdersmat. De zesde verloor ik (jammer). Maar ik was alsnog eerste en Thijs ook.“
Thijs Krijsman van Spangenberg en Oscar de Bock speelden in groep 10. Oscar eindigde met 4 punten precies in het midden op de 4e plaats. Thijs ging erg goed en legde met 6,5 punten beslag op de 1e plaats.  Hij schreef: “Ik vond het een leuk toernooi. Ik speelde aan tafel 10, daar speelden 7 deelnemers. De laatste partij was ik vrij. Als je vrij was kreeg je toch één punt. Verder heb ik één remise gespeeld en 5 gewonnen. Op het eind was er ook een loterij, de prijzen waren puzzels en volleyballen. Ik ben zelf eerste geworden en heb dus een beker gekregen. In de pauze en de laatste ronde waar Olaf en ik vrij waren hebben we tegen elkaar geschaakt.”
Colin Hoogzaad en Julia Stikker speelden in groep 8. Ondanks dat ze lekker geschaakt hebben, konden ze niet zo veel punten laten noteren. Soms zit het mee en soms iets minder.
Julia scoorde 2 punten en Colin haalde er 3,5. Daarmee eindigden ze op de 7e en 5e plek. 
Pepijn Betjes speelde in groep 7. Met een score van 3 punten eindigde hij op een gedeeld 4e tot 6e plaats. Puntje meer zou een prijs geweest zijn. Hier zijn relaas:
“Op het schaak toernooi in Castricum zat ik aan tafel zeven, met allemaal kinderen die ik ken.
De eerste twee partijen had ik verloren en daarna gelukkig weer gewonnen.  Maar in de vierde ronde verloor ik weer. Daarna nog een keer gewonnen en in de laatste ronde ook weer dus totaal 3 uit 7.
Aan het einde van het toernooi was er een verloting. Ik had nummero 644 en er werd nummero 645 getrokken flink balen maar wel een leuke dag.”, aldus Pepijn.
  
Joey Meijer en Isabelle Stikker speelden in groep 3. Het was klaarblijkelijk niet hun dag. Beide haalden slechts 2 punten en dat is gezien hun kwaliteiten onder hun niveau. Tja, zulke dagen heb je er wel eens tussen. In ieder gevall goed dat jullie er waren, je doet weer een hoop ervaring op. Het is een feit dat je meer leert van je verliespartijen dan van je winstpartijen. 
Jelle van den Broek zat op tafel 1 Exact een jaar geleden wist hij groep 2 te winnen en toen schreef ik dat het tijd werd voor groep 1. En nu een jaar later heeft hij die groep weten te winnen. Met een score van 5,5 bleef hij de nummer 2 (Wolf Mestrom) een half punt voor.
Proficiat voor Jelle, Thijs en Olaf met jullie mooie 1e prijs. Goed om te zien dat er tien Santpoorters meededen. Volgende keer nog een paar meer. Dus aan de leden die er niet bij waren, schrijf je de volgende keer ook in.  
Dank aan begeleidende ouders voor het vervoer en de support en dank aan de organisatie voor een fijne schaakmiddag. Tot volgend jaar.

Geef een reactie