Schaakclub Santpoort

Op zaterdag 30 oktober namen 7 kinderen van de Schaakclub Santpoort deel aan het door De Eenhoorn georganiseerde Bisschoff GrandPrix in Hoorn. Waarschijnlijk doordat het toernooi in een vakantie en bovendien op een zaterdag georganiseerd was, bleek de opkomst matig. Van de ingeschreven kinderen verschenen er velen niet, met als gevolg dat twee vrije rondes op een tafel geen uitzondering waren. Op sommige tafels waren maar vier van de acht kinderen present en daar werd dan ook een dubbele competitie gespeeld.
Julia Stikker speelde voor haar doen een aantal rustige en beheerste partijen op tafel 9, hetgeen beloond werd met een derde prijs. Op tafel 7 mocht onze nieuwkomer Jelle Snijers afrekenen met de frustratie van het eerste GP (door loting buiten de prijzen gevallen). Hij speelde een degelijke dubbele competitie en nam verdiend de beker voor de eerste plek mee naar huis.
 
Op tafel 5 speelden Casper Meloen, Thomas Eisses en Isabelle Stikker. Casper speelde een paar sterke partijen met een tweede plaats als resultaat. Thomas at van spanning zijn vest bijna op, maar ging net als op de vorige GP met een beker naar huis, ditmaal voor de derde prijs. Isabelle is vorig seizoen op de club begonnen en heeft in korte tijd een enorme vooruitgang in haar rating geboekt maar maakt nu even pas op de plaats en moest genoegen nemen met een vijfde plek.
 
Het aanstormend talent Jelle van de Broek  veegde op tafel 3 iedereen van het bord en keerde na 7 uit 7 met de beker voor de eerste plaats en ruim 100 extra rating punten huiswaarts. Roelof Stikker had het zwaar op tafel 2 en moest het doen met een zesde plek.
 
Al met al weer een sterk optreden van de ploeg uit Santpoort. Vijf van de zeven deelnemers mochten een mooie beker in ontvangst nemen. Wij kijken al met spanning uit naar de resultaten op 28 november, wanneer we het wat dichter bij huis houden (Zaanstad).
 
De volledige uitslag staat hier.
Een aantal foto's staan hier

Geef een reactie