Schaakclub Santpoort

Zaterdag 17 oktober werd in Hoorn het 2e grand-prix toernooi van het seizoen gehouden. De zaterdag is een dag dat vele schaakvrienden en vriendinnen andere (buiten)sportactiviteiten hebben en dat betekende dat we met een klein groepje naar Hoorn gingen. Een gezellig toernooi dat goed georganiseerd werd door Schaakvereniging de Eenhoorn.

Groep 1
We beginnen deze keer maar eens met de topgroep. Maurits van Rees was de 7e ratinghouder in een groep met 8 deelnemers. Zware kluif dus. Hij heeft het prima gedaan door 3,5 punten bij elkaar te schaken. Hiermee eindigde hij op een keurige 5e plaats en hij boekte maar liefst 40 ratingpunten winst.

Groep 3
Roelof Stikker was als 6e geplaatst in groep 3. Hij scoorde nog een puntje meer dan Maurits en hij legde zo beslag op een gedeeld 3e plaats, slechts een halfje achter de nrs. 1 en 2. Aangezien hij tegen Sandra Keetman remise had gespeeld kon het onderling resultaat ook geen prijswinnaar aanwijzen. Ook de SB punten bleken in evenwicht, en dus moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden.
Roelof, die de avond ervoor al snotterend en met een paar rode ogen een lange partij in de vrijdagavondcompetitie gespeeld had, bleek aan het einde van zijn (schaak)latijn. Dit extra potje was een brug te ver en dus helaas net geen derde prijs.

Groep 8
Jelle van den Broek speelde in groep 8. Een groep waarin men erg aan elkaar gewaagd was. Ook een gezellige groep, waar ze tussen de officiële partijen door nog meer partijen tegen elkaar aan het spelen waren.
De laatste ronde moest Jelle tegen de koploper. Om nog in aanmerking te komen voor een prijs moest er gewonnen worden. Dat deed hij en zo eindigde hij gedeeld 2e tot 4e. Op SB punten mocht Jelle de 2e prijs in ontvangst nemen. Proficiat!

Groep 11
Nicki van der Donk speelde in groep 11. Dat was een groep met zeer dicht bij elkaar liggende ratings. Tussen nr.1 en 6 zat 25 ratingpunten verschil, dus moeilijk in te schatten. Nicki speelde een solide toernooi. Met 3,5 punten behaalde ze een score van 50%. Ze bleef hiermee een punt verwijderd van de derde plaats. Wie weet een volgende keer weer in de prijzen.

Groep 12
In groep 12 twee Santpoorters, Bas van der Donk en Casper Meloen. Op ons eigen toernooi zaten ze ook al bij elkaar in de groep. Die werd toen gewonnen door Bas (5,5 pnt.) en Casper (4,5 pnt.) miste op onderling resultaat net de derde prijs. Maar zoals wel vaker geldt ook nu “nieuwe ronde, nieuwe kansen’.  
Bas had niet de topvorm van de vorige keer. Hij scoorde 3 punten en werd daarmee 6e. Casper toverde vandaag een aantal mooie matcombinaties op het bord. Daarmee scoorde hij 4 punten en dat was deze keer wel genoeg voor een ongedeeld 3e plaats. Hij mocht een mooie beker in ontvangst nemen. Casper, ook voor jou, proficiat!.

We danken de organisatie voor dit leuke toernooi en de ouders voor het vervoer en de support. Het volgende GP toernooi is al over twee weken. Zondag 15 november in Zaanstad.
Eindstanden staan hier

Robin Looijer

Geef een reactie