Schaakclub Santpoort

Hemelvaartsdag 9 mei was Purmerend aan de beurt voor hun jaarlijkse GP toernooi. Zes Santpoorters hadden zich aangemeld en onder begeleiding van 4 meegereisde ouders  begonnen zij aan hun toernooi. Ik kreeg van hen de volgende reacties over hun ervaringen
Totaal hadden zich deze dag 93 kinderen aangemeld. Ze werden verdeeld over 12 groepen.
 

Thijs Stut deed voor het eerst mee. Hij werd ingedeeld in groep 11. Thijs: “Ik heb een super leuke dag gehad. Tussen de partijen speelde ik met andere kinderen computerspelletje. Ik heb 3 partijen kunnen winnen en de andere partijen heb ik verloren”
Thijs eindigde keurig in de middenmoot van zijn groep op plek 5.
 
Colin Hoogzaad en Olaf Thijs zaten bij elkaar in groep 8. Olaf: “Ik speelde een goed toernooi  en na 5 ronden stond ik met 4 punten zelfs op de 2e plaats. Helaas verloor ik de laatste 2 ronden. Ik had ook het onderlinge duel van Colin verloren, zodat ik net geen beker gewonnen had. Colin had ook 4 punten en hij werd derde”.
Pepijn Betjes: “Na bijna twee weken vakantie, op Hemelvaartsdag een GP toernooi. Ik (Pepijn) was in groep 6 ingedeeld en was degene met de laagste rating in de groep. Het zou dus een zware dag worden. De eerste ronde moest ik er nog een beetje inkomen. Na een lange partij moest ik me toch helaas gewonnen geven. De partij in de tweede ronde had ik snel gewonnen, dus 50% score na twee ronden. De derde en vierde ronde waren een kopie van de eerste twee, lange partij eindigend in verlies en daarna een snelle winst partij. In de vijfde ronde verdwenen mijn stukken sneller van het bord dan die van mijn tegenstander. Gelukkig kon ik er nog pat uithalen zodat ik na 5 rondes 2,5 punt had verzameld. Helaas kwamen daar geen punten bij in de laatste twee partijen, dus eindigde ik na een heerlijk dagje schaak op de vijfde plek in mijn groep. Geen beker maar wel een medaille”

Casper Meloen zat in groep 5. Het wilde deze keer niet zo lukken met het verzamelen van punten. Maar volgens de berichten heeft hij wel een leuke dag gehad. Met anders schakers werd er tussen de partijen door ge-gamed. terwijl de ouders gezellig kletsten.
Dat het deze keer niet zo wilde lukken liet zijn pret dus niet drukken. Zijn vorige toernooi met het C-team ging enorm goed. Zo kan het gaan bij het schaken.
Joey Meijer: “Ik was ingedeeld in groep 3. De eerste 2 wedstrijden had ik gewonnen de derde had ik remise daarna had ik de 4e , de 5e en de 6e wedstrijd gewonnen en de laatste partij accepteerde ik remise. Daarmee kon ik niet meer ingehaald worden en zodoende werd ik 1e van mijn groep.
Ook heb ik mijn partij “Schaken tegen de Beer”gewonnen met als beloning een zakje snoep. Het was een leuke dag”, aldus Joey.

Proficiat voor Joey en Colin met hun mooie bekers. Opkomst vond ik wat mager, maar dat had met de vakantie te maken. Volgende keer dus weer met meer dan 10 Santpoorters.    
Dank aan begeleidende ouders voor het vervoer en de support en dank aan de organisatie van Purmerend voor een fijne schaakmiddag.
 
Alle uitslagen staan hier .

Geef een reactie