10-10-10 was voor velen een bijzondere dag. Voor de jeugdige schakers was dat het 1e GrandPrix toernooi van het nieuwe seizoen, traditioneel door SC Santpoort georganiseerd in het Soli-Muziekcentrum.

Maar liefst 115 kinderen hadden zich voor dit toernooi aangemeld. Niet alleen de zusterverenigingen vanuit Noord-Holland waren present, het toernooi trok zelfs deelnemers uit Zoetermeer en Leiderdorp.

Gelukkig viel het toernooi dit jaar niet samen met de KNSB-trainingen, maar ook de verplaatsing naar begin oktober lijkt er voor gezorgd te hebben dat we dit jaar maar liefst 30 kinderen meer dan vorig seizoen konden begroeten.

Voorafgaand aan het eigenlijke toernooi werden door Chris de Saegher de prijzen van vorig seizoen uitgereikt. Alle kinderen die 8,9 of 10 GrandPrix's hadden meegespeeld kregen een medaille. Daarnaast waren er bekers voor de top drie van iedere leeftijdscategorie. Ondertussen had Nico Schumacher mooi de tijd om de groepen in te delen, en de wedstrijdschema's per tafel te printen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur speelde de jeugd verdeeld over 15 groepen elk 7 partijen. In de hogere groepen werd daarbij de bedenktijd van 2×20 minuten goed gebruikt, bij de lagere groepen werd het mat vaak sneller bereikt en was er zodoende wat meer tijd tussen de partijen om van het mooie weer, een tekenfilm of een tosti te genieten.

Tegen het einde van de middag nam de spanning toe. Want iedereen wilde natuurlijk in aanmerking komen voor één van de 45 door de firma Swier beschikbaar gestelde bekers.

Groep 15 bleek op het einde van een mooi toernooi gewonnen te zijn door Delano Strating van SC Kijk Uit. Aan de andere kant van de zaal bleek dat Dave Looijer van SC Santpoort de sterkste was in de hoogste groep.

De eindstand is hier te vinden.

De foto's staat hier

Frans Andrriessen maakte vele mooie foto's. Deze staan op zijn site

Namens de organisatie alle deelnemers en medewerkers bedankt voor een mooi toernooi.