Schaakclub Santpoort

Zondag 22 maart vertrokken we me 11 jeugdleden naar de GrandPrix van Schagen, alweer het 7e toernooi uit de NHSB cyclus. Een goed georganiseerd toernooi, waarbij er voor zowel deelnemers als toeschouwers voldoende ruimte is, zowel tijdens als tussen het schaken.
Door de schakertjes wordt dit ook herkend. Waar de organisatie eerst uitging van maximum 96 kinderen, moesten er in allerijl nog extra prijsbekers (en chocolade paashazen!) worden in gekocht zodat alle ingeschreven 120 kinderen konden starten.

Nicki speelde in groep 12 een zwaar toernooi. Op rating als 8e ingedeeld, speelde ze constant tegen sterkere tegenstanders. Met 2 punten eindigde ze op plek 7.

Michael mocht het dit keer proberen in groep 8. In deze groep was hij ratingfavoriet, maar het zat niet mee. Met 2 uit 7 werd ook hij 7e.

Jonathan is de laatste toernooien goed bezig, en speelt daarom inmiddels al in groep 6. Zijn spel wordt wat rustiger, en dat komt de uitslagen te goede.
Met 4 uit 7 eindigde hij op een mooie 3e plek, waarmee hij de eerste Santpoorter van de dag was die een beker in ontvangst mocht nemen.

Justin speelde in groep 5 zijn 2e toernooi van het weekend. Door te snel te spelen, werd er her en der te veel foutjes gemaakt. Een overwinning en een remise brachten niet meer dan de 8e plaats. Hopelijk gaat het volgende keer beter.

Roelof is dit seizoen de grootverzamelaar van prijzen. Ook dit keer was hij in groep 4 niet te stoppen en was hij met 6.5 overduidelijk de winnaar van zijn groep.

Cheryl begon in groep 3 met 2x verlies. Daarna ging het steeds beter en met 3.5 scoorde ze net boven haar ratingverwachting, waarmee ze met plek 4 net buiten de prijzen viel.

Pjotr en Maurits speelden in groep 2. Pjotr verloor na zijn eerste winstpartij 3x op rij. Op karakter kwam hij terug met 2x winst en een remise, goed voor plek 4.
Maurits verloor ook dit toernooi niet. 4x winst en 3 remises zorgen voor 5.5 punten. Door de winst van Pjotr op Richard kwam Maurits daarmee gelijk met Richard te staan. Op SB punten mocht Maurits de beker van plek 1 mee naar huis nemen.

In groep 1 was Santpoort met maar liefst 3 spelers vertegenwoordigd. Als ratingfavoriet had Daan het spelen van de eerste zet uitbesteed aan de sponsor van het toernooi. Deze man bleek een kenner, want vanuit deze zet wist Daan die eerste partij soepel te winnen. Hierna bleek dat iedereen in groep 1 van elkaar kan winnen, en dat de krachtsverschillen erg klein waren. Met 4 punten eindigde Daan op plek 4.
Dave en Bas presteerden prima in deze groep. Hun onderlinge strijd werd door Dave gewonnen, en uiteindelijk eindigden ze, samen met Bastiaan op 4.5 punten. De SB punten zorgen ervoor dat Dave de beker voor de 3e plek kreeg, en dat Bas werd uitgeroepen tot toernooiwinnaar.

Met zoveel spelers in de hoge groepen, was Santpoort op voorhand al sterk favoriet voor de unieke wisselbeker voor de sterkste club. Nadat de behaalde GP punten van de drie hoogst scorenden per club waren opgeteld, bleek voor de derde achtereenvolgende keer dat "SC Santpoort" weer op de standaard mag worden gegraveerd.

 

Geef een reactie