Schaakclub Santpoort

Doordat er dit seizoen minder GP-toernooien op de lijst staan dan andere jaren was het Winterkoning toernooi in St. Pancras pas de vierde uit de serie. Zo aan het einde van de kerstvakantie een mooie gelegenheid om de hersenen uit de slaapstand te halen en weer op te starten voor school . Voor Pepijn Betjes was dit alweer z’n vierde GP-toernooi dit seizoen en hij had gezelschap van 9 clubgenoten waarvan het voor Milan ten Hacken z’n eerste GP-toernooi was. Ingeschreven met een beginnersrating werd hij aan tafel 13 geplaatst en Pepijn, die al aardig op weg is om een toernooitijger te worden dit jaar, zat aan tafel 7. Voor beide spannend want voor de een was alles nieuw en de ander was dit jaar alleen nog maar gestegen in GP-rating dus was de kans groot dat het een zware dag zou worden.

 

Ze starten beiden lekker met een degelijke partij en een overwinning, hetgeen ze de tweede ronde ook zouden doen. In de derde verloor Pepijn na een lange en spannende partij van de uiteindelijke nr 2 om vervolgens in de vierde ronde zomaar van de uiteindelijke nummer laatst te verliezen. Milan daarentegen kwam met een steeds grotere glimlach op z’n gezicht terug van z’n partijen want hij wist ronde 3 en 4 winnend af te sluiten. Pepijn herpakte zich goed en wist de laatste drie partijen te winnen, zelfs in de laatste ronde tegen de uiteindelijke winnaar van de tafel. Het resulteerde in een fraaie 3de plaats waar Pepijn erg tevreden mee was. Milan z’n dag kon helemaal niet meer stuk. Het woord verliezen stond vandaag niet in z’n woorden boek en met een glansrijke 7 uit 7 was hij de winnaar van z’n poule. Beide mannen keken, in het bezit van een mooie beker, terug op een zeer geslaagde dag. 

 

Een dikke pluim voor de organisatie die alles prima geregeld had en ons met 14 volle tafels via een strak schema, leuk prijsvraag en goed lopende prijzenceremonie op een lekker dagje schaak heeft getrakteerd.

 

  

 

Alle uitslagen per ronde staan hier: http://schaakmat.nu/GP2013/

 

De uitslagen van de Santpoorters:

Groep 1

Jelle 2e

 

Groep 2

Joey 5e

Eldon 8e

 

Groep 6

Justin 2e

Casper 3e

 

Groep 7

Pepijn 3e

 

Groep 8

Thijs 8e

 

Groep 9

Colin 5e

 

Groep 12

Feiko 8e

 

Groep 13

Milan 1e

Geef een reactie