Een bescheiden groep van 6 Santpoorters deden zondag 17 november mee aan het GP toernooi van Zaandam. Dat waren: Barry Broek, Colin Hoogzaad, Bart Keulemans, Olaf Tijs, Killian Rozemeijer en Thijs Stut. Onderstaand de berichten die ik van onze jeugd mocht ontvangen over deze dag.

Bart:
We vertrokken zondag 17 november voor een leuk GP toernooi naar Zaanstad. Ik zat ingedeeld in tafel 7. Het was best een moeilijke poule, maar na 3 winstpartijen ging ik aan kop. Helaas kon ik de drie partijen daarna niet winnen. Door de laatste partij te winnen, werd ik toch nog derde in mijn groep. Het was een leuk en goed georganiseerd toernooi en ik hoop het volgende toernooi weer mee te doen.

Olaf:
Olaf was de avond voor het toernooi uit logeren gegaan. Kennelijk had dat invloed op zijn prestaties van deze dag, want hij schreef:  ‘Voor mij was het toernooi geen groot succes, met slechts één overwinning. Sterke tegenstanders en gebrek aan nachtrust blijken een slechte combinatie. Maar de volgende keer ga ik het weer proberen en wie weet gaat het dan weer beter.”

Killian:
Ik vond het heel leuk, maar wel lastig omdat het mijn eerste toernooi sinds best lange tijd was.
Tussen de wedstrijden duurde het wel lang, omdat iedereen een kwartier bedenktijd had.
Het ging best goed, maar de laatste wedstrijd kon ik me niet meer zo goed concentreren. Ik heb 1 pat gespeeld,  1 remise, 3 verloren en 2 wedstrijden gewonnen.

Thijs:
Het schaaktoernooi was heel gezellig. Was je met een partij bezig dan was het dood stil. Je leert er veel, maar je kunt van leeftijd niets zeggen. Sommige kinderen  waren jonger dan mij, maar wel beter. En was je klaar dan ging je naar je vrienden en vertelde je aan elkaar hoe het ging of je ging gamen of kletsen in de kantine. Ik heb 7 wedstrijden gespeeld 3 gewonen en een pat gespeeld.
Ik vond het een erg leuke dag.

En dan de resultaten van de deelnemers op een rijtje:
Barry Broek in groep 1 met 2,5 punten op de 6e plaats.
Colin Hoogzaad in groep 6 met 2 punten op de 6e plaats.
Bart Keulemans in groep 7 met 4,5 punten op de 3e plaats.
Olaf Tijs in groep 7 met 1 punt op de 8e plaats.
Killian Rozemeijer in groep 9 met 3 punten op de 6e plaats.
Thijs Stut  in groep 10 met 3,5 punten op de 6e plaats.

In de groepen 9 en 10 lag het zo dicht bij elkaar. Respectievelijk een vol punt en een half punt meer zou in deze groepen een gedeeld 2e plaats betekenen. Dus Killian en Thijs zaten dicht bij de prijzen.. Eindstanden staan hier: http://www.nhsb.nl/agenda/grandprix/laatsteuitslagen.htm

De kinderen hebben allemaal een fijne schaakmiddag gehad.
Ouders, bedankt voor het vervoer en voor de support. De organisatie in Zaandam bedankt voor dit leuke toernooi en een ieder tot het volgende grand-prix toernooi.