Schaakclub Santpoort

Zondag 15 november vond alweer het 3e grand-prix toernooi plaats. De organisatie was in handen van de schaakverenigingen ZSC Saende, Krommenie en HWP Zaandam. Onder de 113 deelnemers hadden zich maar liefst 14 Santpoorters ingeschreven. Dat waren:

stap 2: Bas v.d. Donk, Casper Meloen, Eldon Beeren, Mika Roest en Sten Welboren.
stap 3: Jelle v.d. Broek, Nicki v.d. Donk, Thomas Eisses en Joos, Ties en Stijn Rutjens.
stap 4: Erin Lucassen, Jonathan Koutstaal en Thomas Rebel.

 

Onderstaand de berichten die ik van onze jeugd mocht ontvangen over deze dag.

 

Mika:
Ik heb zondag voor het eerst meegedaan aan een schaaktoernooi en ik vond het heel leuk. Veel schaken en tussendoor konden we ook nog naar een computerlokaal. Ik had het echt niet verwacht dat ik derde zou worden en de beker was reusachtig groot!! Iedereen in de klas keek zijn ogen uit!!

 

Stijn:
Tijdens het schaaktoernooi in Zaandam was ik ingedeeld op tafel 14. Ik moest er eerst inkomen en verloor de eerst twee potjes dan ook. Het derde potje heb ik mijn tegenstander pat gezet en toen dacht ik: nu kan ik winnen! Misschien had ik het derde potje ook wel kunnen winnen, maar het vierde potje won ik in ieder geval. Het vijfde potje ging ook goed en won ik weer. Het zesde potje verloor ik, maar het laatste heb ik weer gewonnen. In totaal haalde ik 3½ punt; jammer genoeg was het niet genoeg voor een beker.

 

Sten:
Op zondag 15/11was een grand prix in Zaandam en mijn vader reed naar Zaandam. Het was een leuk toernooi en ik was in groep 11 ingedeeld. Ik moest 6 potjes schaken omdat er 7 spelers waren  in mijn groepje .En ik en de andere van mijn groepje waren steeds om de beurt één ronde vrij.  Ik, Thomas en Eldon waren 2e geworden en van de anderen weet ik het niet.

Ties:
Ik vond het wel goed gaan bij het toernooi in Zaandam. Ik zat aan tafel 10 en heb het eerste potje gewonnen. Het tweede potje speelde ik remise, maar het derde potje won ik weer. Het vierde potje heb ik verloren, maar de laatste potjes won ik weer. In totaal had ik 5½ punt gehaald en won dus een beker voor de derde plaats.

 

Joos:
Ik vond het heel leuk bij het Grand Prix toernooi in Zaandam. Ik zat aan tafel 8 van de in totaal 15 tafels. Ik vind het grappig dat Eldon bij mij aan tafel zat. De eerste drie potjes won ik en het vierde heb ik verloren. Het vijfde potje won ik weer. Het 6e potje heb ik pat gespeeld tegen Eldon en het laatste potje won ik weer. Ik had in totaal 5½ punt en won daarmee de derde prijs! Eldon werd tweede.

 

Jonathan:
Het was een leuke dag. Ik zat aan tafel 5. We waren met zijn zevenen, daarom speelden we 6 wedstrijden. Ik heb er 2 van gewonnen en 4 verloren. Uiteindelijk werd ik gedeeld vierde. Het begon om 12:00 en eindigde om 16:00. De prijsuitreiking begon om 16:30.

 

De kinderen hebben allemaal een heerlijke schaakmiddag gehad. 10 Santpoorters mochten een mooie beker mee naar huis nemen. Een aantal van die bekers werden dinsdag vol trots bij de schaakles getoond. Anderen hadden deze keer wat minder geluk, of misschien beter gezegd; hebben vandaag wat meer geleerd, want van verliespartijen leer je meer dan van winstpartijen. Ik heb vernomen dat er in ieder geval ook een leermoment is geweest omtrent het vallen van de vlag van de tegenstander. Als die valt dan moet jij als schaker dat zelf zien en zeggen dat de tegenstander daarmee de partij verliest.

 

Hier kun je de eindstanden vinden.

Ouders, bedankt voor het vervoer en voor de support. De organisatie in Zaandam bedankt voor dit leuke toernooi en een ieder tot het volgende grand-prix toernooi. Noteer maar vast zondag 13 december te Heemskerk.

Geef een reactie