Schaakclub Santpoort

Het laatste GP toernooi van het seizoen wordt jaarlijks georganiseerd door HWP Haarlem. Locatie het Mendelcollege naast het Honkbalstadion, dus vele Santpoorter deelnemers komen lekker op de fiets. Negen groepen van 7 of 8 deelnemers, waaronder 16 van onze club.

 

Groep 9

De maatjes Daan Peranovic en Justin Zondag zaten in groep 9. Bij eerdere deelnames eindigde hun partij steevast in remise, zo gewaagd als ze aan elkaar zijn. Deze keer kwam Justin in hun onderlinge duel een Dame tegen een Toren voor en hij loodste de partij naar winst. Daan wist vandaag 3 punten te scoren en daarmee werd hij 5e. Justin won de ene na de andere partij. Alleen tegen de latere nummer 1 verloor hij, en zo eindigde hij op het podium met een zijn eerste beker. De 2e prijs was zijn deel. Proficiat Justin!

 

Groep 8

Met Mika Roest, Bas van der Donk, Joey Meijer en Justin Jore in groep 8 leek het wel een clubkampioenschap. Gelukkig waren er ook nog 4 andere schakers. Mika scoorde met 3x remise conform rating. Hij heeft nog niet zoveel aan toernooien meegedaan. Bas scoorde een puntje meer. Een schoolfeest tot op de late avond bleek naar eigen zeggen niet de ideale voorbereiding.

Opvallend was dat de twee stap 1 leerlingen er met de prijzen vandoor gingen. Justin en Joey ontpoppen zich als echte toernooitijgers. Als het even kan doen ze mee en dat merk je aan hun spel. Dat gaat met sprongen vooruit. Justin scoorde 5 punten en Joey stond slechts 1 remise af en behaalde 6,5 punt. Zij werden respectievelijk 3e en 1e.

 

Groep 7

Stijn Rutjens speelde in groep 7 ook een prima toernooi. Hij behaalde 5 punten en daarmee werd hij gedeeld 2e. Op onderling resultaat mocht hij de 2prijs in ontvangst nemen.

 

Groep 6

Nicki van der Donk en Casper Meloen speelden in groep 6. Ze konden vandaag geen potten breken en eindigden op de 7e en 6e plaats. Toch hebben ze een leuk toernooi gespeeld en wellicht strijden ze een volgende keer weer om de prijzen.

 

Groep 5

Thomas Eisses en Joos Rutjens zaten in groep 5. Onderling wist Thomas Joos nog te verschalken, maar in de andere partijen liet hij wat puntjes liggen. Met 4,5 punten legde hij beslag op de 3e prijs. Joos wist alle andere partijen te winnen en werd met 6 punten 1e van deze groep.

 

Groep 4

Een zware groep voor Ties Rutjens. Met de laagste rating van de groep wist hij al dat het een zware dag zou worden. Zie het maar als een training voor de pupillendag Ties. Volgende keer ga je weer vlammen op een GP.

 

Groep 3

Thomas Rebel en Jelle van den Broek bevolkten namens Santpoort groep 3. Beide hadden een bliksemstart. Na de 3,5 uit 4 begon Jelle zijn puntenmachine te haperen. Uiteindelijk behaalde hij 4 punten, net niet genoeg voor de derde prijs. Thomas volgde iets langer het pad der overwinningen en mocht met 5 punten de beker voor de 2e plaats in ontvangst nemen van de lieftallige prijsuitreikende jongedames.

 

 

Groep 2

Roelof Stikker, toch een eremetaalverzamelaar van formaat, had het niet vandaag. Na drie nullen leek de eerste overwinning het tij te keren, maar veel meer dan nog een remise kwam er niet achteraan. Volgend seizoen dan maar weer.

 

 

Groep 1

Cheryl Looijer heeft al een aantal keren in de topgroep mogen spelen. Zo ook vandaag. Het begon heel goed met 2,5 uit 3. Omdat ze in de 4 partijen daarna nog maar anderhalve punt scoorde was ze zelf niet zo tevreden met haar 4eplaats. Toch ging ze met dit resultaat nog wat in rating omhoog, dus zo slecht was het niet.

 

Van hieruit een bedankje aan de organisatie van HWP voor het leuke toernooi.

Alle uitslagen van dit GP.

 

Ook de volledige eindstand over alle GPs is bekend. 

 

Namens de jeugdcommissie ook dank aan alle Santpoorter deelnemers van het afgelopen seizoen. Ook volgend seizoen hopen we op zo'n flinke opkomst bij de Grand Prixtoernooien.

Altijd erg gezellig en het is mooi om te zien dat jullie er zoveel plezier aan beleven. Daarnaast gaat het schaken enorm vooruit door een flink aantal partijen op één dag te spelen. Ouders bedankt voor het vervoer en de support in het afgelopen seizoen. Een fijne vakantie!!

 

Robin Looijer

 

 

Geef een reactie