Schaakclub Santpoort

 

Zondag 9 november werd in Zaandam het derde GP toernooi van dit seizoengespeeld. Een ruime speelzaal, een goede organisatie en een prima kantine maken dit tot een geliefd toernooi. Onder de 117 deelnemers verdeeld over 15 groepen van 8 of 7 kinderen bevonden zich maar liefst 15 Santpoorters. Het beloofde dus een gezellige schaakdag teworden.

 

Groepsresultaten groep 15. Hierin speelde Nicki van der Donk een goed toernooi. Na het eerste potje te hebben verloren raakte ze goed op stoom en wist met 5,5 punten uit 7 ronden beslag te leggen op de 1e plaats. Proficiat.

 

Groep 11. In deze groep drie Santpoorters. Thomas Eisses, de jongste deelnemer in deze groep wist na twee nederlagen in de overige ronden 4 punten te verzamelen. Het bracht hem uiteindelijk op een mooie vierde plaats. Santpoorter Jelle van den Broek was bij een score van 6 uit 6 al zeker van 1e prijs. maar moest in de laatste partij de eer aan een andere Santpoorter laten. Michael Peterink wist door deze zege beslag te leggen op de 2e plaats. Dus in deze groep met een 1e, 2e en 4e plaats net geen clean sweep, zoals de Amerikanen zeggen.

 

Groep 9. Jonathan Koutstaal had net als Thomas Eisses een koude start. Na twee nullen was hij warmgedraaid en haalde hij toch nog drie punten uit de laatste vijf ronden. Het volgende toernooi beginnen zoals je dit toernooi geëindigd bent en een prijs ligt binnen bereik.

 

Groep 7. In deze groep eindigde onze Justin Meijer met 4 punten op een gedeeld tweede plaats. Echter met drie anderen. Dan zijn onderlinge resultaten, SB punten en dat soort factoren bepalend voor de eindrangschikking. Justin werd uiteindelijk vierde, dus net buiten de prijzen. De organisatie had echter nog wel een aanmoedigingsbeker voor hem.

 

Groep 6. Roelof Stikker regeerde deze groep met harde hand. Geen van allen had iets in te brengen tegen dede laatste tijd goed op dreef zijnde Roelof. Met 7 uit 7 wist hij naast de 1e plek ook nog de hoogste toernooiscore te behalen.

 

Groep 5. Daan Koetzier had net als twee eerder genoemde spelers een koude start. Twee nullen in de eerste twee ronden. Daarna herpakte Daan zich en wist nog vier punten bij elkaar te spelen. In deze groep bracht het hem op een gedeeld derde plaats. Op onderling resultaat werd Daan derde en ook hij mocht een mooie beker in ontvangst nemen.

 

Groep 3. Cheryl Looijer stond qua rating als één na laatste geplaatst in deze groep. Ze wist goed partij te bieden en behaalde met 2,5 punten een gedeeld 6e plaats.

 

Groep 2. Ook hier drie Santpoorters. Sjoerd Haver en Maurits van Rees deden niet veel voor elkaar onder.Met respectievelijk 3 en 3,5 punten belandden ze in de middenmoot.Vermeldenswaardig is dat Maurits zijn bijnaam eer aandeed. De remisekoning van de interne vrijdagavondcompetitie speelde ook hier vijf van de zeven partijen remise. Twee spelers staken er in deze groep met 5,5 punten bovenuit. Onze Bastiaan Eisses wist door een overwinning in de laatste ronde de leider te achterhalen. Gedeeld eerste en de SB punten wezen Bastiaan uiteindelijk aan als winnaar van deze groep.

 

Groep 1. De broers Bas en Daan Haver en Dave Looijer namens Santpoort in de topgroep. Dave speelde zich conform rating naar een gedeeld 6e plaats. Bas stond na 5 uit 5 bovenaan. Door een nederlaag in de zesde ronde kwam Ingmar Visser van Kijk Uit tot op een half punt. Bas moet in de laatste ronde tegen broer Daan die derde stond. Ze besloten heel rustig af en toe een zette doen en te kijken naar de vorderingen op het bord naast hen. Daar speelde Ingmar Visser een spannende partij tegen Dave, die hij uiteindelijk wist te winnen. Nu moest Bas winnen van broer Daan om eerste te worden. Er was echter niet veel tijd meer en de heren besloten tot remise. Bas werd daarmee tweede en Daan derde.

 

Al met al een prachtige schaakdag. Acht van de vijftien Santpoorters wisten een mooie prijs in de wacht te slepen. We danken van hieruit de prima organisatie en de ouders voor het rijden en de support. Voor degene die niet meegedaan hebben: we houden jullie op de hoogte wanneer er weer een nieuwe kans is om mee te doen. Tot een volgende keer.

 

Robin Looijer

 

 

Geef een reactie