Schaakclub Santpoort

Zondag 7 oktober hielden wij ons eigen GrandPrix toernooi. Zoals gebruikelijk de start van het GP seizoen met vooraf de huldiging van de “toernooitijger”medaillewinnaars van het afgelopen seizoen. 

Onze club was met 14 schakers vertegenwoordigd, waarvan twee van de Leonardoschool, in het veld van 96 deelnemers. Onder de deelnemers een grote delegatie uit Leiderdorp, zelfs 2 deelnemers uit Sneek en de latere toernooiwinnaar komt uit Apeldoorn. 

 

De schakers werden op rating verdeeld over 12 groepen van 8 spelers. Zij speelden allemaal tegen elkaar en in elke groep waren er drie prachtige bekers voor de nummers 1 t/m 3. Ook dit jaar zijn deze prijzen weer beschikbaar gesteld door onze vaste sponsor, de firma Swier uit IJmuiden. Gerard, wederom veel dank hiervoor.

 

Heel wat leden en ouders hadden zich aangemeld om de schaakzaal in te richten, tosti’s te bakken en ook aan tafelleiders was geen gebrek. Alles kon dan ook op schema verlopen.

Tien voor half twaalf werd er gestart met de eerste partij. Met een bedenktijd van 20 minuten per persoon kan de partij in theorie 40 minuten duren, maar net name in de lagere groepen vliegen de stukken van het bord. In no-time is de partij beslist. De volgende partij maar iets rustiger proberen te spelen, maar dat valt niet mee als je zo enthousiast bent. In de hogere groepen zijn de partijen wel langer en komt het regelmatig voor dat er iemand in tijdnood verkeert.

 

In de kantine annex recreatieruimte kon ook worden geschaakt. Onder het genot van een drankje en een heerlijke tosti of een broodje vlogen ook hier de stukken over het bord. Was het vrijdag en zaterdag nog droevig herfstweer, op deze zondag scheen de zon, zodat er door de kinderen tussen de partijen door weer volop buiten gespeeld kon worden. Een aantal ouders hadden de stoel mee naar buiten genomen en genoten ook van de najaarszon.

 

Na 5 ronden werd de tussenstand opgehangen. De schakertjes gingen rekenen en schatten hun kansen op een prijs in. Als ik nou nog 2x win, dan …… en een grote grijns kwam op het gezicht. Ook zagen we zo nu en dan een traan na een verloren partij. Dat hoort er allemaal bij.

Na de laatste ronde werden eerst de NHSB GrandPrix cyclus bekers uitgereikt, voor de 3 beste spelers van het afgelopen seizoen in 4 leeftijdscategorieën. Daarna werden alle bekers van dit GrandPrix toernooi uitgereikt. Zes ervan gingen naar deelnemers van SC Santpoort. Allen proficiat!!

 

Hier de eindrangschikking van schakers van SC Santpoort.

Groep 12: Louis ten Hacken (4e).

Groep 10: Dean Kuurstra (7e). 

Groep  9:  Pepijn Betjes (1e), Sven Bosma (2e), Jort Aarts (3e).

Groep  8:  Thijs Krijgsman van Spangenberg (1e).

Groep  7:  Julius de Jager (4e), Barend Boes Kaptein (7e).

Groep  6:  Casper Meloen (1e), Julia Stikker (5e).

Groep  5:  Justin Jore (7e).

Groep  3:  Edon Beeren  (4e).

Groep  2:  Joey Meijer (3e). Isabelle Stikker (5e).

 

Dank aan alle ouders, leden en anderen die hebben geholpen om deze dag een zeer geslaagde dag te maken. Schakers, jullie ook bedankt voor de geweldige opkomst. Volgend jaar weer.

 

 

De volledige eindstand van het toernooi staat hier .

De foto's staan hier

 

Geef een reactie