Schaakclub Santpoort

Voor een aantal kinderen van de Leonardo-groepen van De Beekvliet school, die dit jaar schaakles krijgen van Wim Laurens Gravemaker en ook lid zijn van SC Santpoort, was het zondag 4 november een spannende dag. Zes van hen hadden zich opgegeven om mee te doen aan het 3e HBoN schaaktoernooi wat in Maarssen werd gehouden.
 
Sommigen hadden wel eens een keer mee gedaan aan een GP schaaktoernooi, maar voor de anderen was het de eerste keer. Best spannend dus. Vijf van de zes schakers waren qua leeftijd nog gerechtigd om in de middenbouw poule (t/m groep 6 van de basisschool) mee te doen, maar omdat er ook een schaker uit de bovenbouw meedeed, moest het hele team meedraaien in de bovenbouw poule (voor de groepen 7 en 8).
 
Per ronde mochten 4 kinderen de strijd aangaan met de andere scholen. In de eerste ronde werd 2,5 punt behaald dus dat plaatste het team in het midden van het deelnemersveld. Zo is het de hele dag ongeveer gebleven met een uitschieter naar de 8ste plaats na de vijfde ronde. Helaas werd daarna in de 6de en 7de ronde nog maar een 0,5 punt behaald, zodat het team eindigde op een gedeelde 16de plaats (er deden 40 teams mee).
 
Moe, maar tevreden en een geweldige ervaring rijker ging iedereen weer naar huis. Volgend jaar doen we zeker weer mee!
 
  

Geef een reactie