Het was Robin en Ton gelukt om voldoende spelers bij elkaar te krijgen om 2 viertallen voor het NHSB kampioenschap voor E-teams in te schrijven. Bij aankomst bleek dat er in totaal maar 7 teams waren ingeschreven. Voordeel is dan weer dat je tegen alle teams mag/moet spelen dus dat er geen discussie kan zijn over de eind uitslag. Je hebt het altijd zelf in handen.

Santpoort 1 (Julius, Pepijn, Julia en Sven) startte tegen Santpoort 2 (Milan, Louis, Olaf en Daniël). Deze onderlinge strijd eindigde voor 1 in een overwinning en voor 2 dus automatisch niet. Santpoort 1 zette de sterke start voort en won achtereen volgens van Caïssa-Eenhoorn 2 en 1 waarna ze in de tussenstand bovenaan stonden. De vierde ronde was een vrije ronde en daarna wachten de sterkere teams.
 
In de de vijfde ronde werd ondanks goed spel verloren van De Waagtoren en daarna een 2-2 tegen Chesscool. De laatste ronde werd het dus nog spannend. De Waagtoren kon de winst niet meer ontgaan en moet in de laatste ronde tegen Chesscool die op dat moment tweede stonden. Santpoort 1 dat derde stond kon Chesscool nog van de tweede plek stoten als ze een matchpunt meer wisten te behalen in de laatste ronde want in bordpunten stonden ze er 2,5 voor. Aldus geschiedde. De Waagtoren deed z’n sportieve plicht en won van Chesscool, zodat de 2-2 tegen Assendelft genoeg was voor een verdiende tweede plek voor het eerste team van Santpoort. Jongens van harte gefeliciteerd en op naar het NK op zaterdag 25 mei in Naaldwijk.

Santpoort 2 behaalde na de eerste ronde steeds 1 of meer bordpunten per ronde en behaalde in de 4e ronde gelijkspel tegen Assendelft. De laatste ronde was het spannendst.
 
Tegen Caïssa-Eenhoorn 2 kon bij winst nog de beker voor het beste 2de team gewonnen worden. Na de eerste 3 partijen was de stand nog gelijk 1,5 – 1,5 en dus was de laatste partij beslissend. Het was ook de laatste partij van het gehele toernooi en onder toeziend oog van alle scheidsrechters, tafelleiders, teamleiders en ouders wisten beide spelers elkaar lang in evenwicht te houden. De stukken verlieten 1 voor 1 het bord en uiteindelijk werd het een strijd met koning en pion tegen koning en loper. De strijd kende geen winnaar en nadat de vlag was gevallen voor Santpoort werd het alsnog remise op beslissing van de scheidsrechter. 2-2 dus en net geen beker voor Santpoort 2. Jammer jongens maar jullie hebben wel heel goed geschaakt de hele dag. De meeste van jullie zijn nog maar net begonnen met schaken en doen nu al zo goed mee. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Geef een antwoord