Schaakclub Santpoort

Op zondag 20 januari werd in Haarlem het pupillenkampioenschap gespeeld. 

 

Buiten was het heel koud; door het raam van de zaal zagen we de hele middag kinderen schaatsen, en toen we na het toernooi naar huis gingen lag er een dik pak sneeuw. 

 

Het toernooi was alleen voor kinderen geboren in 2004 (F categorie), in 2005 (G categorie) en in 2006 (H categorie). Omdat er maar 3 kinderen geboren in het jaar 2006 meededen, zijn de G (8 kinderen) en H categorie samengevoegd. Zowel in de G als in de H categorie deed er maar 1 meisje mee, en dit waren de beste schakers uit beide categorieen. Stella uit de H categorie was zelfs de beste schaker van de G en de H categorie!

 

Van SC Santpoort speelde in de H-categorie Feiko mee. Door de samenvoeging had hij een zwaar toernooi, op deze leeftijd telt een jaartje meer erg sterk.

Toch wist hij een paar overwinningen te scoren en werd hij tweede binnen de H-categorie. Dit leverde hem naast een beker ook een plek voor de nationale pupillendagen op.

 

Voor Louis wat zijn deelname in de G-categorie zijn toernooidebuut. In het gecombineerde veld scoorde hij 3.5 punten uit 7 partijen. En dat is natuurlijk een prima resultaat dat hopelijk naar meer smaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julius speelde mee in de F-categorie. Achter Vlad van Chesscool vochten Julius samen met Wessel vd Broek om de tweede plek. Na zeven ronden was deze strijd nog onbeslist. Beiden hadden 5 punten behaald uit 7 ronden. Hierdoor werd een bloedstollende barrage noodzakelijk waarin Julius aan het langste eind trok. Ook hij mag hierdoor later in het jaar naar de nationale pupillendagen in Roosendaal.

Geef een reactie