Schaakclub Santpoort

Zondag 2 februari werd door de NHSB een pupilendag voor kinderen in de leeftijd tot 9 jaar georganiseerd verdeeld over de F-, G- en H-categorie. Een dag met een hoog „schattigheidsgehalte". Vooral in de H-categorie, waarin de jongste kinderen spelen die in veel gevallen net de eerste beginselen van het schaken machtig zijn. Twee turven hoog en veelal meer staand dan zittend achter het bord proberen ze hun tegenstander mat te zetten, maar dat blijkt soms zelfs met een overmacht aan stukken nog best lastig.

Wouter Betjes mocht in deze categorie aantreden en had er veel zin in. Helaas waren er maar 5 deelnemer in de H-categorie dus werd het toernooi samen met de G-categorie gespeeld zodat ze samen aan een totaal van 12 deelnemers kwamen.

De eerste stond Wouter prut zoals hij zelf zei en verloor hij dus. Het twee potje ging al iets beter maar werd nog niet gewonnen. Daarna kreeg hij de smaak te pakken en haalden via 2x remise en 3x winst 4 punten binnen zodat hij gedeeld vierde werd in de gecombineerde G-/H-pool. De prijzen werden per categorie verdeeld en Wouter was 3de geworden in de H-categorie en had dus een mooie beker verdiend en een vaantje.

Trots keerde hij naar huis terug met het vooruitzicht dat hij als tweede jongen in de H-categorie naar de Nationale Pupillendag van de KNSB mag. Die wordt pas gehouden op 21 juni in Roosendaal dus hij heeft nog even de tijd om het mat zetten beter onder de knie te krijgen ;-).

 In de F-categorie speelde Louis ten Hacken die dit jaar in stap 2 is ingestroomd op de club. Ook hij had er veel zin in om samen met 12 anderen uit te maken wie de winnaar van de 8- en 9-jarigen zou worden. Louis ging goed van start en won z’n eerste ronde partij in korte tijd. Hij hield z’n vader voor de gek door in eerste instantie te melden dat hij had verloren. Dat bleek een grap die hij nog meerdere keren kon herhalen die dag want Louis wist bijna alle partijen te winnen. Alleen tegen de uiteindelijke winnares moest hij een verliespartij incasseren. Met 6 uit 7 werd hij onbedreigd tweede en als eerste jongen in de F-categorie mag ook hij een uitnodiging voor de Nationale Pupillendag van de KNSB tegemoet zien.

Twee deelnemers dus maar aan deze dag van schaakclub Santpoort maar wel allebei in de prijzen. Goed gedaan jongens!! En veel succes in Roosendaal.

Geef een reactie