Schaakclub Santpoort

Op 25 september werd weer het Open Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor Jeugdteams in Mierlo gehouden. Door een concurrerend schaakevenement waren er minder deelnemers dit jaar, maar niet bij de D-teams waarvan er 29 aanwezig waren.

Santpoort was vertegenwoordigd met één D-team met Jelle van den Broek, Joey Meijer, Sten Welboren en een wat grieperige Casper Meloen. 
Het team startte in de eerste ronde tegen het Maastrichtse MSV-VSM met een nederlaag (1-3). Alleen Jelle hield stand. De tweede ronde tegen HWP Haarlem eindigde onbeslist (2-2) met winst voor Jelle en Joey. In de derde ronde werd van het lokale Mierlo-Geldrop met het maximale verschil gewonnen (4-0). Daarna volgden opnieuw tot twee maal toe een gelijke stand, tegen Spijkenisse met winst voor Joey en Casper, en tegen het Bossche HMC met winst van Joey en Sten. 

Een overwinning op VAS2 uit Amsterdam deed het team weer goed (3-1), maar in de laatste ronde was het Oosterhoutse Nuvema2 te sterk (1-3) en wist alleen Joey te winnen. Hij had een sterk optreden en mistte op een haar na een individuele prijs door 6 van de 7 partijen te winnen. Uiteindelijk werd het team toch nog 16e met 3,5 punt en 13,5 bordpunten. 

Geef een reactie